888 Θέλετε να Φτιάξετε την Τέλεια Μακαρονάδα; Αυτά Είναι τα Μυστικά! | Kontasas
Αρχική / TIPS / Θέλετε να Φτιάξετε την Τέλεια Μακαρονάδα; Αυτά Είναι τα Μυστικά!

Θέλετε να Φτιάξετε την Τέλεια Μακαρονάδα; Αυτά Είναι τα Μυστικά!

Ποιος από εσάς είναι μακαρονάς; Υποθέτω οι περισσότεροι θα πείτε εγώ κι έχετε δίκιο, γιατί τα μακαρόνια γίνονται μανία. Αυτά τα εύκολα και γρήγορα να μαγειρευτούν ζυμαρικά, είναι τόσο εθιστικά, που υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να τρώνε μακαρόνια 4-5 φορές την εβδομάδα.

Ξέρετε τα λάθη που πρέπει να αποφεύγετε για να φτιάχνετε την καλύτερη μακαρονάδα;

Ο χρόνος και τρόπος βρασίματος, το αλάτι, το λάδι η σάλτσα η θερμοκρασία και κάποια άλλα, είναι αυτά που θα… αποφασίσουν αν τα ζυμαρικά σας θα είναι πραγματικά al dente ή μια άγευστη μάζα.

Κι όμως, το θέμα «μακαρόνια» είναι τόσο αγαπημένο και σημαντικό, που ασχολήθηκαν μαζί του οι επιστήμονες! Συγκεκριμένα, χημικοί, μελέτησαν τις αντιδράσεις που γίνονται κατά το βράσιμο των μακαρονιών και κατέληξαν στα 5 βήματα για ένα τέλειο πιάτο μακαρόνια.

Ποια είναι τα 5 βήματα  για τα τέλεια μακαρόνια;

Κρατάμε σταθερή και δυνατή τη θερμοκρασία του νερού που βράζουμε τα μακαρόνια

Δεν ανακατεύουμε συνεχώς γιατί λιώνουν, σπάνε και στο τέλος γίνονται κολλώδη και λασπώνουν, αφού αποβάλουν το άμυλο τους.

Δεν βάζουμε λάδι. Το λάδι στο βράσιμο των μακαρονιών δεν είναι απαραίτητο και σε καμία περίπτωση δεν βοηθά τα μακαρόνια να μην κολλήσουν, αφού όταν σουρώνονται το λάδι θα ξεπλυθεί.

Βάζουμε πάντα αλάτι στο νερό και μάλιστα πριν ρίξουμε τα μακαρόνια. Το κόλπο και όπλο για να δώσει κανείς γεύση στα μακαρόνια είναι το αλάτι. Αυτό προστίθεται στο νερό, καθώς βράζει, πριν ακόμη προσθέσουμε τα μακαρόνια.

Δεν ξεπλένουμε τα μακαρόνια. Αν τα ξεπλύνουμε πρώτον χάνουμε τη μισή νοστιμιά τους και δεύτερον χάνουμε την πιθανότητα να κολλήσει η σάλτσα πάνω στο μακαρόνι αφού με το ξέπλυμα χάνεται το άμυλο τους. Επίσης, χάνουμε τη θερμοκρασία που έχουν αναπτύξει στο βράσιμο και μετά πρέπει να τα ξαναζεστάνουμε. Είναι εντελώς περιττό, εκτός κι αν πρόκειται να φτιάξετε μακαρονοσαλαάτα, όπου εκεί είναι απαραίτητο να τα ξεπλύνετε και μετά να τα λαδώσετε ελαφρά.

Πηγή:

spirossoulis.com

Πηγή

Δείτε επίσης

Αυτό το Ονειρικό Σπίτι στο Μπαλί Είναι εξ ολοκλήρου Κατασκευασμένο από…

Ο David Hornblow και η κόρη του Amelia δεν είχαν ποτέ φανταστεί πως θα είχαν …