Θήβα: Σε επιφυλακή οι Αρχές για τους σεισμούς – Έκτακτη σύσκεψη στο Δήμο


Σε επιφυλακή βρίσκεται ο δήμος της Θήβας λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας του τελευταίου 24ώρου. Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο δημαρχείο παρουσία και του διευθυντή ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμου Χουλιάρα, ο οποίος επισήμανε ότι η μέχρι τώρα δραστηριότητα χαρακτηρίζεται από μικρής έντασης σεισμούς, μπορεί όμως και να αποτελεί και προάγγελο μεγαλύτερης έντασης δόνησης.

«Αυτό μπορεί να είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο, το οποίο και θα εξακολουθήσει το επόμενο χρονικό διάστημα με ήπια σεισμική δραστηριότητα, μπορεί όμως και να αποτελεί και προάγγελο μεγαλύτερης έντασης σεισμού, λόγω του βεβαρημένου ιστορικού παρελθόντος της περιοχής» επισήμανε ο Γεράσιμος Χουλιάρας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Θηβαίων.

Τη σχετική εκτίμηση εξέφρασε ο Γεράσιμος Χουλιάρας μιλώντας και στο Newsbomb.gr, προσθέτοντας πως «θα μελετήσουμε το φαινόμενο ώστε τις επόμενες ημέρες να μπορέσουμε να δώσουμε στον κόσμο σωστή ενημέρωση».Source link

realhosting
loading...

Απάντηση