Θεμιστοκλέους: Μόλις ενοποιηθούν τα δύο συστήματα θα μπορεί να επιλέγει εμβόλιο ο πολίτης

Από τη στιγμή που ενοποιηθούν τα συστήματα εμβολιασμού που έχουμε, ο πολίτης θα μπορεί να αποφασίζει τι εμβόλιο θέλει να κάνει, σημείωσε μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά τη σημερινή ενημέρωση για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο Covid 19.

«Έχουμε πει από την προηγούμενη ενημέρωση ότι σταδιακά ενώνονται τα δύο συστήματα εμβολιασμού που έχουμε, και τα άτομα που είναι δικαιούχα με τα άλλα δύο εμβόλια, καθώς και με το εμβόλιο της AstraZeneca. Από τη στιγμή που στο τέλος του μήνα, που θα ενωθούν τα δύο συστήματα, όλοι θα είναι δικαιούχοι για όλα τα εμβόλια και ο πολίτης θα μπορεί να αποφασίζει τι θέλει να κάνει», ανέφερε χαρακτηριστικά .

Σχετικά με το θέμα της ασφάλειας του εμβολίου της AstraZeneca, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε πως η επιτροπή αποφάσισε τη συνέχιση χορήγησής του και η θέση της είναι ξεκάθαρη. Η απόφαση αυτή στηρίχθηκε καθαρά σε επιστημονικά κριτήρια εξετάζοντας τα δεδομένα όλων των χωρών. Ο ίδιος επεσήμανε ακόμα ότι υπήρξε σχετικά μικρό ποσοστό ακυρώσεων με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση