Θεοδωρίδου για εμβόλιο AstraZeneca: Δεν χρειάζεται η λήψη αντιπηκτικού πριν το εμβόλιο


Ανησυχία έχουν προκαλέσει στους πολίτες οι αναφορές για περιστατικά θρομβώσεων που έχουν καταγραφεί σε παγκόσμιο επίπεδο μετά τον εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca, με την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου να δίνει τη Δευτέρα διευκρινίσεις για το εν λόγω εμβόλιο, ειδικά σε όσους ρωτούν αν θα πρέπει να λαμβάνουν κάποιο είδους αντιπηκτικό πριν το ραντεβού τους.

Ένα από τα περιστατικά πιθανής ανεπιθύμητης ενέργειας του εμβολίου της AstraZeneca, με εμφάνιση θρόμβωσης και θρομβοπενίας έχει αναφερθεί στον ΕΟΦ στην Ελλάδα. «Ένα επεισόδιο που έχει χαρακτηριστεί ως πιθανό και είναι από τα πρώτα περιστατικά που έχουν συμπεριληφθεί στο σύνολο των περιστατικών που εξετάζονται πανευρωπαϊκά» ανέφερε απόψε κατά την ενημέρωση η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου. Αυτό το περιστατικό αναφέρθηκε στη χώρα μας σε σύνολο 346.000 δόσεων που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί από το εμβόλιο της AstraZeneca.

Η ίδια πάντως εμφανίστηκε καθησυχαστική εξηγώντας πως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων που εξακολουθεί να παρακολουθεί το ζήτημα, αναφέρει ότι υπάρχει αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα του εμβολίου στην πρόληψη της νοσοκομειακής νοσηλείας και των θανάτων. Κάτι που υπερτερεί σημαντικά σε σχέση με την εμφάνιση του συνδρόμου με θρόμβωση και θρομβοπενία.Source link

realhosting
loading...

Leave a Reply