Θεοδωρακοπούλου στο CNN Greece: Η νεαρή ηλικία δεν είναι προϋπόθεση για την καλή έκβαση της νόσου


Τον προβληματισμό της για το νεαρό της ηλικίας των ανθρώπων που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, καταθέτει στο CNN Greece η κυρία Μαρία Θεοδωρακοπούλου, Δ/ντρια ΕΣΥ, Β΄ Κλινική Εντατικής Θεραπείας ΑΤΤΙΚΟΝ, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, σημειώνοντας, ότι η νεαρή ηλικία, δεν αποτελεί προϋπόθεση ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν ικανοποιητικά για την πορεία της υγείας τους.

Κανένας επιστήμονας δεν μπορεί να πει με σιγουριά, ότι μπορεί να νοσήσει ένας νέος άνθρωπος και ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά, αφού πρόκειται για έναν απρόβλεπτο ιό, ο οποίος επιμένει, ενώ η μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ, τον κάνει ακόμη πιο μεταδοτικό, επισημαίνει η κυρία Θεοδωρακοπούλου. «Δεν υπάρχει συγκεκριμένη συνταγή. Και νέοι άνθρωποι έχουν δυστυχώς καταλήξει».

Όπως τόνισε στην ενημέρωση της περασμένης Πέμπτης 15 Ιουλίου η καθηγήτρια Παιδιατρικής και μέλος της Επιτροπής κυρία Βάνα Παπαευαγγέλου, «μέσα σε δύο μόλις εβδομάδες σχεδόν, πενταπλασιάστηκε ο μέσος κυλιόμενος αριθμός κρουσμάτων των 7 ημερών. Από 442 την 1η Ιουλίου, σε 1.081 την προηγούμενη εβδομάδα και σήμερα έφτασε σχεδόν τα 2.300 νέα κρούσματα ως μέσος κυλιόμενος των 7 ημερών.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση