Θύμισε ότι η κυβέρνηση στήριξε και στηρίζει με σημαντικό τρόπο τις τοπικές κοινωνίες, κατά την περίοδο της πανδημίας και ότι ως υπουργός Εσωτερικών, έχει υπογράψει πάρα πολλές αποφάσεις οικονομικής στήριξης της Αυτοδιοίκησης.
Για το ζήτημα της νομοθετικής ρύθμισης, που αφορά στα χρέη προς τους Δήμους, ο κ. Θεοδωρικάκος διευκρίνισε, ότι το νομοσχέδιο που ψηφίσθηκε την περασμένη Δευτέρα αφορούσε ζητήματα που δημιουργήθηκαν μέσα στην κρίση και ειδικότερα η διάταξη που πέρασε, στα βεβαιωμένα χρέη από τις 15 Φεβρουαρίου 2020 και εντεύθεν.
«Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να στηριχτούν όλοι οι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν ανάγκη στήριξης. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αφορά στην περίοδο της πανδημίας και η ρύθμιση στους ανθρώπους που βεβαιώθηκαν τα χρέη τους, από τις 15 Φεβρουαρίου, δηλαδή, πηγαίνουμε και μερικές εβδομάδες πίσω από τότε που ξεκίνησε η πρώτη καραντίνα. Από τότε που ξεκίνησε το πρόβλημα με την πανδημία του κορωνοϊού, μέχρι το τέλος του χρόνου. Για όλους αυτούς τους πολίτες, που σε αυτό το χρονικό διάστημα έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό και τους έχουν βεβαιωθεί χρέη προς τους Δήμους, δίνουμε τη δυνατότητα να πάνε να τα ρυθμίσουν σε 100 δόσεις», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.