Θεοφάνεια με ανοιχτές εκκλησίες και αυστηρά μέτρα

Με δυο κινήσεις καλής θέλησης φαίνεται πως αποφεύχθηκε η ρήξη κυβέρνησης και εκκλησίας. Μια σιωπηρή «ανακωχή», όπως χαρακτηριζόταν, και όχι μια συμφωνία.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, παρά την αδυναμία εξεύρεσης σημείου σύγκλισης τόσο στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό με την φερόμενη απάντηση του στην πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη για ανάκληση της απόφασης να είναι: «Πρόεδρε οι συνοδικές αποφάσεις δεν παίρνονται» όσο και κατά τη διάρκεια των εργωδών προσπαθειών που κατεβλήθησαν παρασκηνιακά, απέφυγε να ρίξει λάδι στη φωτιά.

Αυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την αποκωδικοποίηση του τελευταίου μηνύματος του Προκαθήμενου της Ελλαδικής Εκκλησίας προς τους ιεράρχες, στο οποίο αναφέρει ότι δεν θα κάνει χρήση της εξουσιοδότησης της Ιεράς Συνόδου να τελέσει όπως αρχικά είχε αποφασιστεί μόνος του τον αγιασμό των υδάτων σε θαλάσσια περιοχή εντός των ορίων της Αρχιεπισκοπής.

Στο ίδιο πνεύμα κινείται και η οδηγία για τη διεξαγωγή των ιερών ακολουθιών σε σύντομο χρόνο, ώστε να έχουν ολοκληρωθεί έως στις 08.30 το πρωί.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση