888 Θεοχαρόπουλος: Ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών και μετά εκλογές | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Θεοχαρόπουλος: Ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών και μετά εκλογές

Θεοχαρόπουλος: Ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών και μετά εκλογές

«Αντί ο κ. Τσίπρας να αποπέμψει τον Πάνο Καμμένο, έφυγε ο Κοτζιάς που υπέγραψε τη συμφωνία των Πρεσπών. Πρόκειται για το άκρον άωτον του πολιτικού παραλογισμού», αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος τονίζει ότι σταθερή θέση παραμένει «η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes με συνταγματική αναθεώρηση, που αποτελεί πάγια εθνική θέση και είναι το θετικό στοιχείο, ενώ προβληματικά στοιχεία είναι η ιθαγένεια και η γλώσσα».

Σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει το Κίνημα Αλλαγής και ο ίδιος όταν έρθει για ψήφιση στη Βουλή, ο κ. Θεοχαρόπουλος επισημαίνει: «Εφόσον σε ένα κρίσιμο εθνικό θέμα δεν θα υπάρχει πραγματική κυβερνητική πλειοψηφία, πρέπει να υπάρξει ρητή δέσμευση ότι αμέσως μετά τη ψήφιση της συμφωνίας θα προκηρυχθούν εκλογές. Σε κάθε περίπτωση, όταν και εάν έρθει η συμφωνία στη Βουλή, θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ και, σταθμίζοντας όλα τα δεδομένα, θα αποφασίσουμε την τελική στάση».

Αναφέρει πως για το Κίνημα Αλλαγής η συντηρητική παράταξη, η δεξιά, είναι σταθερά ο ιδεολογικός αντίπαλος, ενώ δεν έχει αλλάξει η θέση του για μη περικοπή των συντάξεων.

newsbeast.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

Ελεύθερη χωρίς όρους η Ρένα Δούρου για την τραγωδία στην Μάνδρα [pics]

Ελεύθερη χωρις περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία της για την υπόθεση της φονικής πλημμύρας …