“ΘΕΡΙΖΕΙ” ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ!!! ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΟΝΤΕΨΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΛΙΣ ΤΟΥ ΕΜΠΗΞΑΝ ΤΗ ΒΕΛΟΝΑ – ΥΠΟΠΤΗ Η ΕΜΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

Ένας γιατρός στη Βοστώνη παρουσίασε σοβαρή αλλεργική αντίδραση στο εμβόλιο της εταιρείας Moderna εναντίον της λοίμωξης που προκαλεί ο κορωνοϊός Covid-19, αναφέρουν οι New York Times.

Είναι το πρώτο περιστατικό σοβαρής αλλεργίας στο εμβόλιο της Moderna. Υπήρξαν μερικά ανάλογα περιστατικά και με το εμβόλιο της Pfizer. Γι’ αυτό οι εμβολιασμοί γίνονται σε κέντρα προετοιμασμένα για την αντιμετώπιση τέτοιων αντιδράσεων.

Ο Dr. Hossein Sadrzadeh, γηριατρικός ογκολόγος στο Ιατρικό Κέντρο της Βοστώνης, δήλωσε ότι παρουσίασε την αντίδραση σχεδόν αμέσως μόλις εμβολιάστηκε. Ο Dr. Sadrzadeh, ο οποίος είναι αλλεργικός στα θαλασσινά, παρουσίασε ζάλη, ταχυπαλμία και μούδιασμα στη γλώσσα του.

Είναι το πρώτο περιστατικό σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης με το εμβόλιο της Moderna, το οποίο το δεύτερο που αδειοδοτήθηκε κατά της λοίμωξης που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

Το εμβόλιο βρίσκεται στην πρώτη εβδομάδα της ευρείας διάθεσής του.

Όπως ανακοίνωσε το Ιατρικό Κέντρο της Βοστώνης, ο Dr. Sadrzadeh εμβολιάσθηκε την Πέμπτη. Αμέσως μόλις παρουσίασε τα συμπτώματα της σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης, έκανε μόνο του την ατομική του ένεση επινεφρίνης.

Ύστερα, μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου. Εκεί αξιολογήθηκε και υποβλήθηκε σε περαιτέρω θεραπεία. Αφού έμεινε κάποιες ώρες για παρακολούθηση, πήρε εξιτήριο. Πλέον είναι εντελώς καλά.

Αυτός γλύτωσε αλλά τι θα γίνει αν αυτό συμβεί σε γεροντάκια; Γιατί η Κυβέρνηση εμμένει στον εμβολιασμό του πληθυσμού με ένα εμβόλιο που δημιουργεί σοβαρές παρενέργειες; Για ποιο λόγο δεν δίνει βάση στην προμήθεια ΦΑΡΜΑΚΟΥ δίνοντας έτσι χρόνο για να ελεγχθούν και εξελιχθούν τα εμβόλια σε ότι αφορά στην ασφάλειά τους πριν το χορηγήσουν στους πολίτες;

πηγη

realhosting
loading...

Απάντηση