ΕνημέρωσηΠολιτική

Η task force Τσίπρα που καλείται να διασώσει το ΣΥΡΙΖΑ – Η ανατροπή για τις αυτοδιοικητικές

Στα πρόσωπα που θα αναλάβουν τη νέα προεκλογική μάχη εστιάζει ο Αλέξης Τσίπρας τις τελευταίες ώρες, κάνοντας ο ίδιος λόγο, όπως πληροφορείται το CNN Greece, για task force.

Ύστερα από τα «φάλτσα» τα οποία στοίχισαν στις 21 Μαΐου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία, εκμεταλλευόμενος και το ότι δεν υπάρχουν πλέον περιορισμοί στον αριθμό των τηλεοπτικών εμφανίσεων, σκοπεύει να αξιοποιήσει βουλευτές και στελέχη της νέας γενιάς, καθώς και πεπειραμένους που αποφεύγουν τις κακοτοπιές.

Σε αυτό το πλαίσιο, μάλιστα, δεν αποκλείεται να δούμε κι αλλαγές ακόμα και στις εκλόγιμες θέσεις των ψηφοδελτίων από τη στιγμή που οι νέες εκλογές γίνονται με λίστα, που είναι της απόλυτης αρμοδιότητας του προέδρου.

Ως προς τους τηλεοπτικούς μας δέκτες, θα «βαρεθούμε» να βλέπουμε τον επόμενο μήνα την Πόπη Τσαπανίδου, τον Κώστα Ζαχαριάδη, την Έφη Αχτσιόγλου, τον Αλέξη Χαρίτση, τον Διονύση Τεμπονέρα, τον Βαγγέλη Αποστολάκη, την Όλγα Γεροβασίλη, τον Νικόλα Φαραντούρη, την Διάνα Βουτυράκου, τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, τον Νάσο Ηλιόπουλο και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Παραλλήλως, θα διοργανωθούν θεματικές εκδηλώσεις προκειμένου να επικοινωνηθεί καλύτερα το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανατροπή για τις αυτοδιοικητικές

Στο μεταξύ, ο πολιτικός σεισμός της 21ης Μαΐου ανατρέπει εκ των πραγμάτων και το σχεδιασμό στο ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στην Κουμουνδούρου και ιδιαιτέρως οι Χρήστος Σπίρτζης, Κώστας Ζαχαριάδης και Κατερίνα Νοτοπούλου που είχαν αναλάβει το σχετικό εγχείρημα, είχαν επενδύσει πολλά στη μεταφορά μιας πιθανής κυβέρνησης συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ στις περιφέρειες και στους δήμους.

Ο σχεδιασμός, άλλωστε, αφορούσε ψηφοδέλτια νίκης μέσω ευρύτερης συμπαράταξης.

Ύστερα, όμως, από την αποτυχία του πρότζεκτ της απλής αναλογικής οι γέφυρες έχουν κοπεί οριστικώς και τα δύο κόμματα δίνουν μεταξύ τους μάχη επικράτησης στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Ανεξαρτήτως, μάλιστα, του αποτελέσματος της 25ης Ιουνίου, στην Κουμουνδούρου δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις αυτοδιοικητικές εκλογές για τις οποίες είχαν ξεκινήσει την προετοιμασία νωρίτερα από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν, ύστερα κι από το πατατράκ του 2019.

Την ίδια ώρα κι από τη στιγμή που ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της Βουλής από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, δεν κατάφερε να επανεκλεγεί στη Δυτική Αθήνα που ήταν υποψήφιος τη χηρεύουσα θέση του στην ψηφοφορία της Δευτέρας για το νέο προεδρείο του Κοινοβουλίου θα λάβει η βουλευτής Ιωαννίνων, Μερόπη Τζούφη.

Εθνικές Εκλογές 2023

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock