ΕνημέρωσηΠολιτική

Το ευρωπαϊκό προφίλ Κασσελάκη και τα εσωκομματικά βέλη για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ

Σε τρεις άξονες αναμένεται να ξεδιπλωθεί η πολυπόθητη στην Κουμουνδούρου εξωστρέφεια του ΣΥΡΙΖΑ το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, όπως πληροφορείται το CNN Greece.

Ο πρώτος άξονας αφορά πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ο Στέφανος Κασσελάκης προκειμένου να οικοδομήσει το ευρωπαϊκό του προφίλ, χωρίς πάντως αυτό να σημαίνει μεταπήδηση του ΣΥΡΙΖΑ από το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στους Ευρωσοσιαλιστές.

Ο δεύτερος άξονας σχετίζεται με τα αναπτυξιακά συνέδρια, αρχής γενομένης από την Κοζάνη και τη Δυτική Μακεδονία την Κυριακή και το μεθεπόμενο Σάββατο στη Λάρισα και στη Θεσσαλία.

Όπως μαθαίνουμε, μάλιστα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη το πρωί του Σαββάτου με αφορμή την έκθεση «Agrotica», όπου θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τις θέσεις του κόμματος για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους όπως έκανε και με χθεσινό (Τρίτη) βίντεο.

Το Σάββατο, εξάλλου, ο κ. Κασσελάκης είναι πολύ πιθανό να βρεθεί και στη Φλώρινα και στην Καστοριά.

Ο τρίτος άξονας αφορά την καμπάνια κατά της ακρίβειας, με έμφαση στην πρόταση του μηδενικού ΦΠΑ για βασικά είδη πρώτης ανάγκης.

Εσωκομματικά βέλη για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ

Στο μεταξύ, ωστόσο, πυκνώνει η κριτική στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ σε σχέση με την πορεία του κόμματος.

Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και στελέχη τα οποία στήριξαν τον κ. Κασσελάκη στο β’ γύρο των προεδρικών εκλογών, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον Νίκο Παππά, υποστηρίζουν πως «χρειαζόμαστε κι οργανωμένη εξωστρέφεια, πρωτοβουλίες με αρχή, μέση και τέλος και να δείξουμε πως βγαίνουμε από μία δύσκολη περίοδο, πως έχουμε τον τρόπο να ασχοληθούμε συστηματικώς με τα προβλήματα του κόσμου».

Την ίδια ώρα, η πρωτοβουλία για «Μέτωπο Δημοκρατίας» του Διονύση Τεμπονέρα επιδιώκει, όπως μας αναφέρουν οι γνωρίζοντες, να καταστήσει το ΣΥΡΙΖΑ κινητήριο δύναμη των αλλαγών στον προοδευτικό χώρο με άμεσο ορίζοντα τις ευρωεκλογές και με στόχο, ανάμεσα σε άλλους, να μην επικρατήσει το «γαλλικό μοντέλο, όπως επιδιώκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης», δηλαδή το δίπολο Δεξιά- ακροδεξιά.

Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνουν εν είδει παραδείγματος πως «πρέπει να βρούμε τους πασόκους σε κάθε νομό που έχουν διείσδυση στην κοινωνία και να τους πείσουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνει ο καταλύτης εξελίξεων που θα ανατρέψουν τη σημερινή κατάσταση».

Στο μεταξύ, ο κ. Κασσελάκης θα έχει συνάντηση σήμερα στις 10.00 με τον πρέσβη της Γερμανίας, Αντρέας Κιντλ,​ στη Βουλή, ενώ στις 12:00 θα συναντηθεί με τον πρέσβη του Ισραήλ, Νόαμ Κατζ.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock