Θεσσαλονίκη: Κινητοποιήσεις φοιτητικών παρατάξεων στο κέντρο της πόλης και στο ΑΠΘ

Συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν μέλη φοιτητικών παρατάξεων και συλλογικοτήτων που ζητούν να μην εφαρμοστεί ο νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι διαδηλωτές φωνάζοντας συνθήματα κατά των διατάξεων που προβλέπουν την ίδρυση Ομάδας Πανεπιστημιακής Προστασίας Ιδρυμάτων, όριο φοίτησης και νέες βάσεις εισαγωγής, αλλά και κρατώντας πανό που ζητούσαν να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του απεργού πείνας καταδικασμένου για τη 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, συγκεντρώθηκαν στη 1 μμ στην πλατεία Δικαστηρίων (άγαλμα Βενιζέλου). Από εκεί μέσω των οδών Εγνατίας και Βενιζέλου έφτασαν στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης όπου παρέμειναν για μερικά λεπτά, απευθύνοντας κάλεσμα να καταλήξει η πορεία στο ΑΠΘ. Από την οδό Αγίου Δημητρίου μέσω της Ιασωνίδου έφτασαν στην Εγνατία Οδό, στο ύψος της Καμάρας , όπου υπήρχε φραγμός από δυνάμεις της αστυνομίας, όπως και περιμετρικά του πανεπιστημιακού campus. Οι συγκεντρωμένοι μετά από λίγη ώρα διαλύθηκαν.

Στο μεταξύ, κάτω από το κτήριο Διοίκησης του ΑΠΘ κι ενώ σε εξέλιξη βρισκόταν συνεδρίαση της Συγκλήτου μέλη φοιτητικών παρατάξεων του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και του σχήματος των ΕΑΑΚ συγκεντρώθηκαν από τις 2 μετά το μεσημέρι, ζητώντας να παρέμβουν στη συνεδρίαση του οργάνου για να επιδώσουν ψήφισμα με τις θέσεις τους και να ζητήσουν να υπάρξει δέσμευση των πανεπιστημιακών Αρχών και οργάνων ότι δε θα εφαρμόσουν τον νέο νόμο.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση