ΕνημέρωσηΟικονομία

Ανοδικό σερί για το πετρέλαιο με «στόχο» τα 100 δολάρια

Στο υψηλότερο επίπεδο του έτους «σκαρφάλωσε» αυτή την εβδομάδα η τιμή του πετρελαίου, συνεχίζοντας το ανοδικό ράλι και ενισχύοντας τα σενάρια για αύξηση της τιμής στα 100 δολάρια/βαρέλι πριν το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς, η περιορισμένη προσφορά υπερισχύει σταθερά των ανησυχιών για επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης και ζήτησης.

Μάλιστα, συμβάλλοντας στην αύξηση του αργού κατά περισσότερο από 4% από το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής, η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (IEA) αλλά και ο ΟΠΕΚ προειδοποίησαν αυτή την εβδομάδα ότι η αγορά θα είναι ελλειμματική μέχρι το τέλος του έτους.

Την ίδια ώρα, η ζήτηση στηρίζεται από τις ενδείξεις ότι οι ΗΠΑ είναι πιθανόν σε θέση να αποφύγουν μια ύφεση, ενώ τα στοιχεία από την Κίνα την Παρασκευή ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων ως ένδειξη ότι τα χειρότερα έχουν περάσει για την ασιατική οικονομία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το αργό στο Λονδίνο έχει πλέον εκτιναχθεί πάνω από 30% από το χαμηλό που σημειώθηκε στα μέσα Ιουνίου, κάτι που αυξάνει τις προβλέψεις των αναλυτών ότι το πετρέλαιο θα φτάσει τα 100 δολάρια το βαρέλι.

Ωστόσο, το δημοσίευμα αναφέρει πως «υπάρχουν τεχνικές ενδείξεις ότι το ράλι ίσως πατήσει φρένο», επικαλούμενο τον δείκτη σχετικής ισχύος 14 ημερών του μπρεντ που είναι πάνω από το όριο που σηματοδοτεί ότι είναι δυνατή η υποχώρηση των τιμών.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock