Θεσσαλονίκη: Τα πιο «περίεργα» σκουπίδια που εντοπίστηκαν σε εκστρατείες καθαρισμού


Από αναπηρικό αμαξίδιο, καρότσι σούπερ μάρκετ, προφυλακτήρες αυτοκινήτων, αστυνομικές ταυτότητες μέχρι και …πιστόλι έχουν περισυλλέξει οι υπηρεσίες Καθαριότητας των δήμων, που σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες και απλούς πολίτες, διενεργούν συχνά – πυκνά εκστρατείες καθαριότητας σε ελεύθερους, δημόσιους χώρους της Θεσσαλονίκης ακόμη και εν μέσω κορωνοϊού.

Τα παραπάνω είναι ορισμένα μόνο από τα πιο «περίεργα» σκουπίδια που έχουν εντοπίσει οι συμμετέχοντες στις εκστρατείες καθαριότητας και δημιουργούν εύλογα το ερώτημα: «μα είναι δυνατόν να έχουν σκεφτεί να πετάξουν κάτι τέτοιο;». Μπορεί τα πλαστικά μπουκάλια, τα κουτάκια από μπύρα και αναψυκτικό, τα χαρτιά να είναι τα πιο συνηθισμένα, ωστόσο αρκετές φορές εντοπίζονται πεταμένα και αντικείμενα που προκαλούν ιδιαίτερη έκπληξη.

Σε πρόσφατη εκστρατεία καθαριότητας που έγινε στο Σέιχ Σου, μεταξύ στρωμάτων, ενός κρεβατιού, λόφων από μπάζα αλλά και μπόλικου πλαστικού, εντοπίστηκε πεταμένο ένα αναπηρικό αμαξίδιο, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του δήμου Νεάπολης- Συκεών, Αντώνης Σαουλίδης. «Προκαλεί μεγάλη εντύπωση πως σε συγκεκριμένα σημεία, που δεν είναι εύκολα προσβάσιμα, πηγαίνει κάποιος για να πετάξει κάτι που δεν χρησιμοποιεί, όπως για παράδειγμα ένα αναπηρικό αμαξίδιο ή ένα καρότσι σούπερ μάρκετ. Δεν είναι ένα μπουκάλι νερό ή ένα ποτήρι καφές που μπορείς να δικαιολογήσεις ότι κάποιος το ξέχασε».Source link

realhosting
loading...

Απάντηση