Θωμαΐδης στο CNN Greece: Δεν υπάρχουν ενδείξεις γρήγορης ύφεσης – Στην κορύφωση η πανδημία


Υψηλό παραμένει το ιικό φορτίο που αποτυπώνεται στα λύματα της Αττικής χωρίς ενδείξεις γρήγορης ύφεσης, δηλώνει μιλώντας στο CNN Greece ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, επισημαίνοντας πως διανύουμε την κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού -έναντι της οποίας κύριο, και μόνο, όπλο μας είναι η επιτάχυνση του εμβολιασμού, και αυτό είναι που πρέπει να διασφαλίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Εδώ και εβδομάδες είμαστε στην ‘κορύφωση’ της διασποράς, εξ ου και παρατηρούσαμε και παρατηρούμε υψηλό ιικό φορτίο στα λύματα -καθώς υπάρχει μία σταθερά υψηλή διασπορά που μεταφράζεται σε κρούσματα όταν ο αριθμός των τεστ είναι ικανός να το αποτυπώσει» αναφέρει ο κ. Θωμαΐδης.

«Και, βέβαια, αυτό μεταφράζεται σε εισαγωγές στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ με τους ρυθμούς που βλέπετε. Το ότι το σύστημα Υγείας πιέζεται, το λέμε εδώ και ένα μήνα και πλέον. Προειδοποιούσαμε από τις αρχές Ιανουαρίου, καθώς γνωρίζαμε ότι αυτή η περίοδος είναι η κατ’ εξοχήν επικίνδυνη περίοδος για διασπορά σε έναν πληθυσμό που δεν έχει ανοσία με έναν μεταδοτικό ιό» υπογραμμίζει.Source link

realhosting
loading...

Leave a Reply