Επικαιρότητα

Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ: Πώς θα προστατεύσουμε τα παιδιά έναντι της COVID-19

Ένα από τα σοβαρότερα ζητήματα που απασχολεί την ελληνική οικογένεια και την κοινωνία, από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού είναι το πόσο ευάλωτα είναι τα παιδιά απέναντι στη θανατηφόρο νόσο και το δείκτη μεταδικότητας του ιού στους ενήλικες.

Μάλιστα, η όρθη -από παιδαγωγικής απόψεως- απόφαση της Πολιτείας να επιστρέψει φέτος στη δια ζώσης εκπαίδευση, από τη μία αξιολογείται θετικά όσον αφορά στη μόρφωση και την κοινωνικοποίηση των παιδιών, όμως από την άλλη αυξάνει την αγωνία των γονιών τους σχετικά με το πόσο εύκολο είναι να προσβληθεί ένας ανήλικος μαθητής και τις συνέπειες της εκδήλωσης της νόσου.

Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Λίνα Πάσχου (Επίκουρη Καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας), Θεοδώρα Ψαλτοπούλου (Καθηγήτρια Θεραπευτικής-Προληπτικής Ιατρικής) και Θάνος Δημόπουλος (Καθηγητής Θεραπευτικής-Αιματολογίας-Ογκολογίας και Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα σχετικά δεδομένα και παρέχουν πρακτικές συμβουλές.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock