Επικαιρότητα

Επιχείρηση Αντιτρομοκρατικής: Τι ψάχνουν για το παγιδευμένο δέμα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Στο μικρόσκοπιο της αντιτρομοκρατικής έχουν μπει όπλο, φυσίγγια και εκρηκτική ύλη πο βρέθηκαν στις έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί για τη σύλληψη των 8 μελών της οργάνωσης «Σύμπραξη Εκδίκησης».

Ο 36χρονος που φαίνεται να είχε ρόλο «κλειδί» στη δράση της συγκεκριμένης ομάδας, ερευνάται εαν υπάρχει εμπλοκή του και σε άλλες υποθέσεις. Το πιο βασικό μάλιστα αυτή τη στιγμή είναι να καταφέρουν οι Αρχές, να διαπιστώσουν εάν η ομάδα αυτή μπορεί να έχει οποιαδήποτε σχέση με το παγιδευμένο δέμα που είχε σταλεί στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Όπως έλεγαν μάλιστα, πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. τα εργαστήρια αλλά και τα αποτελέσματα από τους υπολογιστές και τα τηλέφωνα θα είναι αυτά που θα δείξουν εάν τελικά υπάρχει διασύνδεση ή όχι.

Ο 36χρονος που φέρεται να είχε ρόλο «κλειδί», σε ληστεία σε τράπεζα με οπλοπολυβόλο – Φωτογραφία του 2021CNN Greece

Όπλα, φυσίγγια και εκρηκτική ύλη βρήκαν οι Αρχές σε έρευνες που πραγματοποιούν μετά τη σύλληψη οκτώ ατόμων ηλικίας από 28 έως 40 ετών, φέρονται να έχουν σχέση με την οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης».

Η οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη για τρεις επιθέσεις σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα σε αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου και σε σπίτι επιχειρηματία κατασκευαστικής εταιρείας.

Η Αντιτρομοκρατική έχει εντοπίσει πάρα πολλά πειστήρια τα οποία εξετάζονται ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλεφωνά, στικάκια Usb από τις συνολικά 10 κατ οικον έρευνες σε όλη την Αττική αλλά και σε δύο σωφρονιστικά καταστήματα της επαρχίας.

Διευθυντήριο ποινικών έδινε εντολές σε τρομοκράτες για επιθέσεις – Ποιοι ήταν τα μέλη της συμμορίας

Καταδικασμένοι για κλοπές ληστείες και ναρκωτικά φέρονται να είναι οι ποινικοί που μέσα από τις φυλακές έδιναν εντολές σε άτομα με τα οποία συνεργάζονταν για επιθέσεις σε υποκαταστήματα τραπεζών και άτομα.

Η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής αποκάλυψε για μία ακόμα φορά τη σχέση ποινικών με τρομοκρατικές ενέργειες καθώς μέχρι στιγμής οι οκτώ συλληφθέντες, που είναι από 28 έως 40 ετών, φέρονται να έχουν σχέση με την «Σύμπραξη Εκδίκησης», την οργάνωση που έχει αναλάβει την ευθύνη για τρεις επιθέσεις σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα σε αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου και σε σπίτι επιχειρηματία κατασκευαστικής εταιρείας

Μέχρι στιγμής αυτό που γνωρίζουν οι αρχές είναι ότι τα άτομα μέσα από τις φυλακές έδιναν εντολές για τις επιθέσεις ενώ το κοινό πρόσωπο κλειδί φαίνεται να είναι γνωστό άτομο το οποίο είχε εμπλοκή στο χώρο της τρομοκρατίας, είχε συλληφθεί για επιθέσεις. Ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν στις φυλακές και είχε επαφές με τους υπόλοιπους ποινικούς Το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε συλληφθεί το 2014 και στην κατοχή είχαν βρεθεί πυρομαχικά καθώς επίσης και ένα καλάσνικοφ.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock