Κόσμος

Ινστιτούτο IDEA: Πανδημία «διάβρωσης» της Δημοκρατίας – «Οπισθοδρόμηση» για πρώτη φορά στις ΗΠΑ

Μεγαλύτερος αριθμός χωρών ολισθαίνει προς τον αυταρχισμό, ενώ ο αριθμός των εδραιωμένων δημοκρατιών που απειλούνται δεν ήταν ποτέ τόσο υψηλός, προειδοποιεί σε έκθεσή της η εδρεύουσα στη Σουηδία διακυβερνητική οργάνωση Διεθνές Ινστιτούτο για τη Δημοκρατία και την Εκλογική Βοήθεια (IDEA).

Η IDEA επισημαίνει επίσης ότι για πρώτη φορά οι Ηνωμένες Πολιτείες εντάσσονται στον κατάλογο με τις «δημοκρατίες σε οπισθοδρόμηση», κυρίως λόγω μιας υποβάθμισης κατά το δεύτερο μισό της προεδρίας υπό τον Ντόναλντ Τραμπ.

Οι λαϊκιστικές πολιτικές, η εκμετάλλευση των περιορισμών για την πανδημία της Covid-19 για να φιμωθούν αντιφρονούντες, μια τάση των χωρών να μιμούνται την αντιδημοκρατική συμπεριφορά των άλλων και η παραπληροφόρηση που χρησιμοποιείται για τον διχασμό κοινωνιών είναι οι κύριοι παράγοντες που ευθύνονται γι’αυτό, υπογραμμίζει η IDEA, η οποία έχει την έδρα της στην Στοκχόλμη.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock