Κόσμος

Ιράν: Επανέναρξη συνομιλιών για τα πυρηνικά πριν τον Νοέμβριο αναμένει η Τεχεράνη

Η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι προβλέπει την επανέναρξη των συνομιλιών για τα πυρηνικά πριν από τον Νοέμβριο, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, λίγο αφού ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής ενέργειας του Ιράν ανακοίνωσε πως ο πυρηνικός αντιδραστήρας του Αράκ, που είχε σταματήσει βάσει της συμφωνίας της Βιέννης του 2015, θα ξαναρχίσει να λειτουργεί μέσα σε ένα χρόνο από τώρα για ερευνητικούς σκοπούς.

Η διεθνής συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, που επιτεύχθηκε το 2015, προβλέπει την αναδιαμόρφωση και ανακατασκευή του αντιδραστήρα βαρέος ύδατος του Αράκ προκειμένου να μετατραπεί σε ερευνητικό αντιδραστήρα, που δεν θα μπορεί να παράγει πλουτώνιο για στρατιωτική χρήση, στην παραγωγή του οποίου μπορεί να βοηθήσει το βαρύ ύδωρ.

Ο Μοστάφα Ναχάι δήλωσε χθες, Κυριακή, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Fars, πως «ο αντιδραστήρας IR-20 του Αράκ μπορεί να ξεκινήσει μέσα σε ένα χρόνο από τώρα».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock