888 Ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πετούν πάνω από το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πετούν πάνω από το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ

Ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πετούν πάνω από το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ

CC BY 2.0 / ΗΠΑ Ναυτικών Δυνάμεων της Κεντρικής Διοίκησης / Η.Π.Α. Πέμπτος Στόλος / USS George H. W. Bush Το Αμερικανικό αεροπλανοφόρο George HW Bush
Ilya Πλεχάνοφ, για το RIA Novosti
Η εμφάνιση των ιρανικών drones πάνω από τις ομάδες αεροσκαφών του αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο σήμερα έχει γίνει κοινός τόπος. Όπως δήλωσε πρόσφατα ο καπετάνιος του αεροπλανοφόρου «George Μπους», τα drones του Ιράν προσεγγίζουν το πλοίο τώρα σχεδόν κάθε ημέρα.

Οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν αυτό το αεροπλανοφόρο για την εφαρμογή των αεροπορικών επιδρομών κατά των τρομοκρατών του ISIS * στη Συρία και στο Ιράκ, και οι Ιρανοί με μη επανδρωμένα αεροσκάφη παρακολουθούν στενά όλες τις ενέργειές τους. Αυτό προκαλεί σοβαρό εκνευρισμό στον στρατό των των ΗΠΑ, αλλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα – όλα συμβαίνουν σε διεθνή ύδατα.

Τα Drones τους εκνευρίζουν
Οι πρώτες πτήσεις των ιρανικών drones πάνω από τα Αμερικανικά πλοία έχουν ξεκινήσει από στο 2012. Στη συνέχεια, δίπλα από το αεροπλανοφόρο μερικές φορές πέταξαν όχι μόνο UAVs, αλλά ακόμη και περιπολικά αεροσκάφη την Πολεμικής Αεροπορίας του Ιράν P-3F, τα οποία είναι σε θέση να φέρουν όπλα εναντίον πλοίων.

Ο Will Pennington, ο καπετάνιος του αεροπλανοφόρου «George Μπους», πριν από μία εβδομάδα, δήλωσε ότι οι ενοχλητικοί Ιρανοί κηφήνες (UAV) – δεν είναι μόνο κάποια τηλεκατευθυνόμενα παιχνίδια, αλλά πλήρεις στρατιωτικές συσκευές πληροφορίων. Σύμφωνα με τον Pennington, το αεροπλανοφόρο έχει προστασία από τους κηφήνες: είναι δυνατόν να σηκώσει τα ελικόπτερα στον αέρα και μπορεί να παρέχουν βοήθεια και υποστήριξη τα πλοία συνοδείας.
Όταν εμφανιστεί μη επανδρωμένο ιρανικό αεροσκάφος στο αεροπλανοφόρο αυξάνουν την ετοιμότητα μάχης και εργάζονται πέρα από το κανονικό προκειμένου να πετύχουν την προστασία των διαδικασιών του πλοίου.

Ιρανικά  μη επανδρωμένα αεροσκάφη πετούν πάνω από το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ - Εικόνα1 © AFP 2017 / Mohammed Al-Shaikh Οι ναύτες στο κατάστρωμα του αεροπλανοφόρου USS George HW Bush στον Κόλπο

Αλλά όλο αυτό, φυσικά, τους νευριάζει.
Όπως είπε ο Pennington, «κάθε μέρα θα μπορούσε να είναι για παράδειγμα σήμερα το απόγευμα,» υπονοώντας ότι ποτέ δεν μπορούν να προβλέψουν πότε ένα ιρανικό μη επανδρωμένου αεροσκάφους μπορεί να γίνει μια πραγματική απειλή για την ασφάλεια των πλοίων, των αεροσκαφών και των πληρωμάτων.

Ως εκ τούτου, κάθε εμφάνιση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους θεωρείται ως μια εν δυνάμει κατάσταση μάχης, αλλά ο Pennington δεν είναι έτοιμος να καταρρίψει τα drones του Ιράν, καθώς αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε κλιμάκωση των ήδη τεταμένων σχέσεων με την Τεχεράνη και να αλλάξει ριζικά τη στρατηγική κατάσταση στην περιοχή.

Από την άλλη πλευρά, οι Αμερικανοί δεν θέλουν να χαλαρώσουν και να γίνουν το ίδιο με τον βάτραχο σε ζεστό νερό, ο οποίος τελικά βράζει, αυξάνοντας σταδιακά την θερμοκρασία.
Ο Pennington καταλαβαίνει ότι είναι αδύνατο να συνηθίσει στην εμφάνιση των ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, για να τους δώσει την ελευθερία, επιτρέποντάς τους να προσεγγίσουν κάθε φορά όλο και πιο κοντά στα πλοία.

Φυσικά, λίγοι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ θα ανοίξουν πυρ εναντίον των αεροσκαφών του Ιράν χωρίς χειριστή ή το Ιράν χρησιμοποιεί μη επανδρωμένα αεροσκάφη για μια πραγματική επίθεση στα Αμερικανική πλοία.
Επιπλέον με τη βοήθεια λήψης σε μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ακόμη και σε μικρή απόσταση οι ιρανοί, στην πραγματικότητα, δεν μπορούν να πάρουν καμία απόρρητη και διαβαθμισμένη πληροφορία.

Παρ ‘όλα αυτά το 2014, το Ιράν δήλωσε ότι έχει προμηθευθεί τα Raad, μη επανδρωμένα αεροσκάφη καμικάζι γεμάτα με εκρηκτικά τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να γίνουν «μια κινητή βόμβα» για τις επιθέσεις με σκοπό τη γη και την θάλασσα.
Τέτοια drones δύσκολα θα είναι σε θέση να βυθίσουν το αεροπλανοφόρο, αλλά είναι αρκετά ικανά να βλάψουν το κατάστρωμα του αεροπλανοφόρου, και αυτό θα οδηγήσει σε προβλήματα με την απογείωση και την προσγείωση των αεροπλάνων. Οι Αμερικανοί φοβούνται ένα τέτοιο σενάριο πάνω απ ‘όλα.

Το ιρανικό μη επανδρωμένο κατασκοπευτικό πρόγραμμα

Το Ιράν εργάζεται με το θέμα των στρατιωτικών κηφήνων από την εποχή του πολέμου Ιράν-Ιράκ, την δεκαετία του 80. Η Ανάπτυξη αφορά τόσο τις μηχανές έρευνας και επίθεσης, καθώς και μια ολόκληρη σειρά από καμικάζι drones.

Ο πρώτος ιρανικός κηφήνας αναγνώρισης Abadil εμφανίστηκε στον αέρα το 1986. Λίγο αργότερα, κατά τη διάρκεια του πολέμου Ιράν-Ιράκ, παρουσιάστηκε το drone Mohajer. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, με αυτό μπορούσαν ρίχνουν χειροβομβίδες RPG που έκανε το Mohajer ένα από τα πρώτα μη επανδρωμένα επιθετικά αεροσκάφη στον κόσμο.

Αυτό ακολουθήθηκε από τη δημιουργία των βομβαρδιστικών drone Karrar και Χαζέμ, στα πρότυπα των κηφήνων των ΗΠΑ της δεκαετίας του ’70.

Ιρανικά  μη επανδρωμένα αεροσκάφη πετούν πάνω από το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ - Εικόνα2 © AP Photo / Ιρανικό Υπουργείο Άμυνας, Vahid Reza Αλαέϊ
Πέταγμα του ιρανικού drone Karrar

Απο καιρό σε καιρό, το Ιράν δείχνει διάφορα μηχανήματα επιθετικά, όπως το Fotros το 2013 ή Η-110 Σαρίρ και Hamaseh. Αλλά οι εμπειρογνώμονες αμφιβάλουν ότι το Ιράν έχει πράγματι καταφέρει να δημιουργήσει ένα τουλάχιστον μη επανδρωμένο αεροσκάφος πραγματικά επιθετικό που να είναι σε θέση να εκτοξεύει αποτελεσματικά ρουκέτες «αέρος – εδάφους».
Τα νέα μοντέλα των κηφήνων του Ιράν φαίνονται συχνά ότι τα κατάφεραν, όμως τα καταστρέφουν ή τα ρίχνουν κηφήνες του Ισραήλ ή των Ηνωμένων Πολιτειών. Το 2012, το Ιράν ανακοίνωσε ότι κατέρριψε ένα μη επανδρωμένου αεροσκάφους των αναγνωρίσεων των ΗΠΑ το ScanEagle, και σύντομα παρουσίασε την εμφάνισή των πολύ παρόμοιων με την έκδοση αυτή μοντέλων Γιασέρ και Kavosh .
Το Ιρανικό επιθετικό αναγνωριστικό drone Shahed-129, το οποίο χρησιμοποιείται στη Συρία, σύμφωνα με τους αναλυτές, θυμίζει έντονα το ισραηλινό Hermes 450. Το ιρανικό Fotros είναι παρόμοιο με το ισραηλινό Heron.

Το επιθετικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Saeqeh του Ιράν κατασκευάστηκε μετά την σύλληψη του Αμερικανικού RQ-170 Sentinel το 2011
Το 2013 στη Γερμανία συνελήφθησαν Ιρανοί, οι οποίοι κατά την περίοδο 2008-2009 από τη χώρα εξήγαγαν ανταλλακτικά για τους κινητήρες μη επανδρωμένου αεροσκάφους υπό το πρόσχημα ότι είναι ανταλλακτικά για σκούτερ νερού.
Αυτοί οι κινητήρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν στους Ιρανικούς κηφήνες Abadil 3.

Ιρανικά  μη επανδρωμένα αεροσκάφη πετούν πάνω από το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ - Εικόνα3 2017 © AFP / ISNA / ISNA Πρακτορείο Ειδήσεων
Το ιρανικό drone Fotros

Τέλος πάντων, το Ιράν εργάζεται ενεργά προς αυτή την κατεύθυνση. Πέρυσι, στην έκθεση αεροδιαστημικής είχε ήδη υποβληθεί το ιρανικό μη επανδρωμένο ελικόπτερο Nazzer. Ένας ταξίαρχος των αεροπορικών δυνάμεων των φρουρών της επανάστασης του Ιράν ο Αμίρ-Αλί Hadzhizade είπε ότι το Ιράν είναι σήμερα από τις τέσσερις χώρες με τις πιο προηγμένες τεχνολογίες στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Σήμερα, το Ιράν προμηθεύει κηφήνες την ομάδα της «Χεζμπολάχ» * και «Χαμάς» *, τις συριακές αρχές, τους Huthis στην Υεμένη, το Σουδάν. Βάσει των ιρανικών κηφήνων η Βενεζουέλας δημιουργεί τα δικά της μοντέλα. Το 2017, ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων του Ιράν, Ταξίαρχος Kiumars Heydari δήλωσε ότι το Ιράν κατανοεί τη σημασία των μη επανδρωμένων τεχνολογιών στο σύγχρονο κόσμο και ο ιρανικός στρατός πλέον χρησιμοποιεί παντού κηφήνες και τα ειδικά τμήματα που θα είναι υπεύθυνα για τη χρήση των UAVs
κατά τη διάρκεια των νυχτερινών αποστολών και αποστολών σε μεγάλες αποστάσεις.

Οι Δυτικοί αναλυτές προβλέπουν ότι με την άρση των κυρώσεων, το Ιράν εντείνει περαιτέρω την αναζήτηση νέων μη επανδρωμένων τεχνολογιών και αναζητά συνεργάτες στην πρώτη θέση την Ρωσία, τη Λευκορωσία, την Τσεχική Δημοκρατία, την Ινδία και την Κίνα.

* τρομοκρατική οργάνωση απαγορεύτηκε στη Ρωσία

https://ria.ru

tokoutsavaki.blogspot.gr

Δείτε επίσης

Ο Εβραίος Χ. Ροζεντσάϊν – Ροζάκης του ΕΛΙΑΜΕΠ- εχθές στην εκπομπή του Σαχίνη για το Καστελλόριζο. «Δεν ανήκει στη συστάδα νησιών, δεν αποτελεί συνέχεια των ελληνικών νησιών, είναι απομακρυσμένο, είναι σε απόσταση, δεν έχει επήρεια». KEIMENO & BINTEO

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Ο  Εβραίος Χ. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *