Ισπανία: Το Μαρόκο να σεβαστεί τα κοινά μας σύνορα


Να σεβαστεί τα κοινά τους σύνορα ζήτη από το Μαρόκο η Ισπανία, μετά την είσοδο την προηγούμενη εβδομάδα περισσότερων από 8.000 μεταναστών στον ισπανικό θύλακα Θέουτα, ανάμεσά τους και 1.000 ανήλικοι που εξακολουθούν να βρίσκονται εκεί.

Η απότομη εισροή μεταναστών στη Θέουτα, που κατέστη δυνατή χάρη στη χαλάρωση των συνοριακών ελέγχων από τη μαροκινή πλευρά, προκάλεσε μια πρωτόγνωρη τα τελευταία χρόνια κρίση μεταξύ της ΕΕ και του Μαρόκου, κατήγγειλε ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ χθες, Δευτέρα, στη διάρκεια της συνόδου κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες.

«Οι σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και του Μαρόκου, μεταξύ της Ισπανίας και του Μαρόκου, είναι στρατηγικής σημασίας (…) όμως πρέπει να βασίζονται σε δύο θεμελιώδεις πυλώνες», επεσήμανε. «Ο πρώτος είναι η εμπιστοσύνη και ο δεύτερος ο σεβασμός και κατά συνέπεια ο σεβασμός των συνόρων της Ευρώπης, των συνόρων της Ισπανίας στη Θέουτα και τη Μελίγια», δύο ισπανικά εδάφη στη βόρεια Αφρική.

«Πρέπει να υπενθυμίζουμε πάντα στο Μαρόκο ότι δεν έχει μεγαλύτερο ή σημαντικότερο εταίρο στην ΕΕ από την Ισπανία για να υπερασπιστεί τα στρατηγικά του συμφέροντα», υπογράμμισε ο Σάντσεθ.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση