Ισραήλ και Αίγυπτος διευρύνουν τη συνεργασία τους στην Ανατολική Μεσόγειο

Το Ισραήλ και η Αίγυπτος διευρύνουν τη συνεργασία τους στο ενεργειακό τομέα, με επίκεντρο τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων της Αιγύπτου, Τάρεκ ελ Μόλα, πραγματοποίησε ιστορική επίσκεψη την Κυριακή στην Ιερουσαλήμ. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Αιγύπτιου υπουργού στο Ισραήλ έπειτα από πέντε χρόνια.

Ο Ελ Μόλα και ο Ισραηλινός ομόλογός του Γιουβάλ Στάινιτζ συμφώνησαν να εργαστούν για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των χωρών τους με στόχο τη σύνδεση του κοιτάσματος φυσικού αερίου Λεβιάθαν του Ισραήλ με εγκαταστάσεις που ανήκουν στην αιγυπτιακή εταιρεία υγροποιημένου φυσικού αερίου, μέσω ενός υπεράκτιου αγωγού. Η συμφωνία θα διευκολύνει το Ισραήλ να εξάγει υγροποιημένο αέριο στην Ευρώπη, μέσω των αιγυπτιακών εγκαταστάσεων.

Ο Αιγύπτιος υπουργός έγινε δεκτός στο Ισραήλ και από τον πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος δήλωσε ότι η ανακάλυψη φυσικού αερίου στη Μεσόγειο είναι μια «εκπληκτική ευκαιρία» για συνεργασία μεταξύ του Ισραήλ, της Αιγύπτου και άλλων χωρών.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση