Επικαιρότητα

Ιστορίες από τα βάθη της ψυχής: Κωσταντής Αλεξόπουλος, ένας επιστήμονας ορεινού κλίματος

Της Λέτας Γκαρέτσου

Στο όγδοο επεισόδιο του Act for Earth-The Podcast, «Ιστορίες από τα βάθη της ψυχής», η Λέτα Γκαρέτσου συζητά με τον Κωσταντή Αλεξόπουλο, περιβαλλοντολόγο και κλιματολόγο, με έρευνα που εστιάζει στη σύνθετη σχέση μεταξύ κλίματος, βιοποικιλότητας και ανθρώπου στα βουνά της Ελλάδας και της Μεσογείου.

Τα βουνά της Ελλάδας αποτελούν πηγή ζωής – τόσο για το ίδιο το περιβάλλον όσο και για εμάς. Πώς όμως επηρεάζονται από την κλιματική αλλαγή και τον άνθρωπο;

Σε μία ομιλία μεταξύ ορειβατών, η podcaster Λέτα Γκαρέτσου συζητά με τον επιστήμονα ορεινού κλίματος, Κωνσταντή Αλεξόπουλο, γύρω από τη ζωτική σημασία των βουνών, τις απειλές που αντιμετωπίζουν, αλλά και το πώς μπορούμε να τα προστατέψουμε, τόσο μέσω της επιστημονικής έρευνας, όσο και μέσω απλών πράξεών και συνειδητών μας επιλογών.

untitled-194.jpg

Απόψεις, ιστορίες και συμβουλές από έναν επιστήμονα σχετικά με τα βουνά αλλά και τις θάλασσες. Εμπειρίες από έρευνες σε ελληνικές θάλασσες, αλλά και απόκρημνες βουνοπλαγιές, με επίκεντρο στις μελέτες τόσο το αγριόγιδο, όσο και τις σημαντικές Αλπικές Λίμνες που βρίσκονται σε κάποια Ελληνικά βουνά.

Αν θέλετε να ακούτε τη σειρά podcast του Act for Earth, «Ιστορίες από τα βάθη της ψυχής», μπορείτε να μας ακολουθήσετε στο Spotify, στα Apple Podcast και στο YouTube CNN Greece.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button