888 Ιταλία: Εσπευσμένα έστειλε η Ρώμη 500 πεζοναύτες στη Μοσούλη του Ιράκ | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Ιταλία: Εσπευσμένα έστειλε η Ρώμη 500 πεζοναύτες στη Μοσούλη του Ιράκ

Ιταλία: Εσπευσμένα έστειλε η Ρώμη 500 πεζοναύτες στη Μοσούλη του Ιράκ

 Η Ιταλία έστειλε 500 ακόμα άντρες των ειδικών δυνάμεων στη Μοσούλη για να προστατεύσει ένα φράγμα που κατασκευάστηκε από ιταλική εταιρία, και το οποίο απελευθερώθηκες από τους ισλαμιστές εξτρεμιστές το 2016.

Η ρωσική εφημερίδα Izvestia είπε ότι η δύναμη του 6ου συντάγματος Bersaglieri έχει ήδη φτάσει στο Ιράκ,

Η δύναμη θα είναι υπεύθυνη για την αποτροπή των εναπομείναντων μαχητών του ΙΚ από την επανάκτηση του φράγματος, καθώς και για την προστασία των σχεδόν 300 Ιταλών που εργάζονται για τη συντήρησή του.

Η ιταλική εταιρεία Trevi είχε κερδίσει τη σύμβαση συντήρησης ύψους 2 δις δολαρίων (£ 1,3 δις) για την επισκευή του φράγματος προτού σταματήσει η λειτουργία του έργου εν μέσω της επιδείνωσης της κατάστασης ασφάλειας.

Η Ιταλία διατηρεί ήδη περίπου 750 στρατιώτες στο Ιράκ για την εκπαίδευση τοπικών δυνάμεων και είναι μέλος του Αμερικανικού Συνασπισμού που δρα στην περιοχή.

Πηγή: ΙraqiNews

Πηγή

Δείτε επίσης

ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΞΕΦΤΙΛΕΣ! ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΑ ΣΑΠΙΟΚΑΝΑΛΑ! ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ “ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ” ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΙΔΕΟΛΟΓΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΗ ΣΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Η άλλη …