Κόσμος

Ιταλία – Καθηγητής επιδημιολογίας: «Στις γιορτές μην καλέσετε σπίτι σας ανεμβολίαστους πολίτες»

Ιταλοί γιατροί προειδοποιούν ότι πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα για να αποφευχθεί περαιτέρτω αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, διαφορετικά, προβλέπουν ότι μέσα το πολύ σε ένα μήνα, οι ΜΕΘ της Ιταλίας θα τεθούν και πάλι υπό μεγάλη πίεση.

Παράλληλα, ο καθηγητής επιδημιολογίας Πιερ Λουίτζι Λοπάλκο ζητά ήδη από τους Ιταλούς να αποφύγουν να καλέσουν σπίτι τους για τις γιορτές των Χριστουγέννων, μη εμβολιασμένα άτομα, ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση της νόσου. Διότι, ως γνωστόν, στους κλειστούς χώρους υπάρχει και μεγαλύτερη πιθανότητα μετάδοσης του ιού.

Από σήμερα, στο μεταξύ, στην Σικελία αποφασίσθηκε ότι οι πολίτες θα πρέπει να ξαναρχίσουν να φορούν προστατευτική μάσκα και σε ανοικτούς χώρους, όταν υπάρχει συνωστισμός. Μετά από την Ρώμη, δε, και στο Μιλάνο άνοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα για ραντεβού εμβολιασμού με στόχο την χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου. Η ανταπόκριση των πολιτών, τις πρώτες αυτές ώρες, ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock