ΕνημέρωσηΟικονομία

Μετρό: Πώς αλλάζει ο χάρτης των συγκοινωνιών της Αθήνας

Στις… ράγες μπαίνει ο νέος συγκοινωνιακός χάρτης της Αθήνας, καθώς τη Δευτέρα ανοίγουν τις πόρτες τους για το κοινό τρεις νέοι σταθμοί του Μετρό.

Πρόκειται για τους σταθμούς «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο», οι οποίοι και αναμένεται να ελαφρύνουν σε σημαντικό βαθμό την επιβάρυνση του οδικού δικτύου του Πειραιά. Και παράλληλα, «ροκανίζουν» το χρόνο που απαιτείται προκειμένου να μετακινούνται οι πολίτες ανάμεσα στο μεγαλύτερο λιμάνι της Αττικής και το κέντρο της Αθήνας αλλά και το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος κατά μήκος της Γραμμής 2 (Μπλε Γραμμή) του Μετρό.

Σε απόλυτους αριθμούς, και σύμφωνα με τις σχετικές προβλέψεις, οι νέοι σταθμοί θα αυξήσουν την συνολική επιβατική κίνηση στο δίκτυο του μετρό κατά 132.000 πολίτες ημερησίως. Αντίστοιχα, ο συνολικός χρόνος μετάβασης με το μετρό, με την παράδοση του έργου, από το λιμάνι μέχρι το αεροδρόμιο υπολογίζεται σε μόλις 55 λεπτά. Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων αναμένεται να μειωθεί κατά 23.000 ημερησίως, όπως επίσης αναμένεται μείωση στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους ημερησίως.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock