Κόσμος

Ιταλία: Μαζικές συλλήψεις αντιεμβολιαστών που καλούν σε βία και «νέες πορείες στη Ρώμη»

Η ιταλική αστυνομία προχώρησε σήμερα, Δευτέρα, σε κύμα συλλήψεων αντιεμβολιαστών που κατηγορούνται ότι χρησιμοποιούν ομάδες συζήτησης στο Διαδίκτυο για να προτρέψουν σε βία εναντίον πολιτικών και γιατρών που υποστηρίζουν το υγειονομικό πάσο για την Covid-19.

Οι έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν σε 16 πόλεις της χώρας, είχαν στόχο 17 από τους πιο ριζοσπαστικούς συμμετέχοντες στην ομάδα συζήτησης «Basta Dittatura» («Φτάνει πια η δικτατορία») στο Telegram, την οποία ακολουθούν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι και η οποία «χαρακτηρίζεται από μόνιμη υποκίνηση μίσους και προτροπή στη διάπραξη σοβαρών αδικημάτων», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του Τορίνο.

Η ομάδα «Basta Dittatura» χρησιμοποιήθηκε κυρίως για να οργανωθούν διαδηλώσεις κατά του υγειονομικού πάσου, το οποίο είναι υποχρεωτικό από τις 15 Οκτωβρίου σε όλους τους χώρους εργασίας στην Ιταλία. Το υγειονομικό πάσο πιστοποιεί ότι ο φέρων έχει εμβολιαστεί, ιαθεί αφού νόσησε από την Covid-19 ή διαθέτει πρόσφατο αρνητικό τεστ.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock