Κόσμος

Πούτιν: Το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας θα παραλάβει 30 νέα πλοία το 2023

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι το Ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό θα παραλάβει 30 νέα πλοία αυτή τη χρονιά.

Ο Πούτιν μίλησε στη διάρκεια τελετής στην Αγία Πετρούπολη για τον ετήσιο εορτασμό της Ημέρας του Ναυτικού, αφού παρακολούθησε την τιμητική πλεύση-επιθεώρηση ρωσικών πολεμικών πλοίων στον ποταμό Νέβα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην παρέλαση για την Ημέρα του Πολεμικού Ναυτικού στη Ρωσία, συμμετείχαν και δύο ιρανικές φρεγάτες όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Οι φρεγάτες κλάσης Kaman με εκτοξευτήρες πυραύλων ανήκουν στον Βόρειο Στόλο του Πολεμικού Ναυτικού του Ιράν που σταθμεύει στην Κασπία Θάλασσα.

Παρών στην παρέλαση και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Σαχράμ Ιρανί.

Κάθε χρόνο η Ημέρα του Πολεμικού Ναυτικού γιορτάζεται στη Ρωσία την τελευταία Κυριακή του Ιουλίου, με μεγαλοπρεπείς παρελάσεις στον ποταμό Νέβα της Αγίας Πετρούπολης και στο λιμάνι της Κροστάνδης.

Πέρυσι, συμμετείχαν περισσότερα από 40 πολεμικά πλοία και υποβρύχια, 42 στρατιωτικά αεροσκάφη και 3.500 μέλη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock