888 Ιταλός ΥΠΟΙΚ: «Σε ανοικτό διάλογο με την Κομισιόν για τον προϋπολογισμό» | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Ιταλός ΥΠΟΙΚ: «Σε ανοικτό διάλογο με την Κομισιόν για τον προϋπολογισμό»

Ιταλός ΥΠΟΙΚ: «Σε ανοικτό διάλογο με την Κομισιόν για τον προϋπολογισμό»

Την ευχή ότι «θα αναπτυχθεί ένας ανοικτός διάλογος» εκφράζει με επιστολή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Τζοβάνι Τρία, αναφερόμενος διεξοδικά στο προσχέδιο προϋπολογισμού της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε.

«Ο κρατικός προϋπολογισμός που ετοιμάζεται να εγκρίνει η ιταλική κυβέρνηση χαρακτηρίζεται από αίσθημα ευθύνης και από θάρρος. Οι στόχοι του είναι η ευημερία των πολιτών και η ανάπτυξη, με φροντίδα -στη συνέχεια- για την μείωση του ελλείμματος», γράφει ο Ιταλός υπουργός.

Επαναλαμβάνει, δε, ότι η σχέση ελλείμματος- ΑΕΠ θα διαμορφωθεί στο 2,4% το 2019, στο 2,1% το 2020 και ότι θα περιοριστεί στο 1,8% το 2021.

Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη, ο Τρία θεωρεί ότι το σύνολο των μέτρων θα αυξήσει το ΑΕΠ της χώρας κατά 1,5% το 2019, 1,6% το 2020 και 1,4% το 2021.

«Τώρα ξεκινά η φάση διαλόγου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα μπορέσει να διαπιστώσει τις βάσεις τις οποίες διαθέτει η στρατηγική ανάπτυξης που η κυβέρνηση έχει εντάξει στο προσχέδιο προϋπολογισμού», τονίζει ο Ιταλός, τεχνοκράτης υπουργός.

Με ειδική αναφορά -όπως προσθέτει- στις επενδύσεις, στην στήριξη της απασχόλησης και στην κοινωνική συνοχή και με μέριμνα για την βιωσιμότητα του οικονομικού συστήματος.

Τέλος, ο Τζοβάνι Τρία εύχεται να αναπτυχθεί «εποικοδομητικός και ανοικτός διάλογος με την Κομισιόν» και υπενθυμίζει ότι η ιταλική κυβέρνηση «είναι αισιόδοξη και συμπαγής».

pentapostagma.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ… Μετράνε πάλι φέρετρα,,, Πολύνεκρες μάχες του Στρατού με Κούρδους αντάρτες!

Στην Τουρκία, σε συγκρούσεις στρατιωτών με μέλη του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) είχε αιματηρό απολογισμό, …