ΕνημέρωσηΠολιτική

Κάλεσμα Δένδια σε Τουρκία για ειρηνικό διάλογο: «Προτιμότερα τα όνειρα από την απειλή πολέμου»

Κάλεσμα προς την Τουρκία να συμμετέχει σε έναν επικοδομητικό διάλογο για την εμπέδωση της ειρήνης και την επίλυση των εκκρεμοτήτων απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά τη τετραμερή συνάντηση στην Αθήνα με τους ομολόγους του της Κύπρου, της Αιγύπτου και της Γαλλίας.

Ο κ. Δένδιας ξεκαθάρισε ότι δεν αποτελεί μια αντι-τουρκική συνάντηση, ωστόσο σημείωσε πως οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και στην Λιβύη εξακολουθούν να έχουν ως κοινό παρονομαστή την Τουρκία.

Όπως είπε ο κ. Δένδιας, η Τουρκία μεταξύ άλλων, «συνεχίζει να απειλεί με πόλεμο την Ελλάδα και να παραβιάζει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Να κατέχει παράνομα έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και να παραβιάζει τα δικαιώματα στις θαλάσσιες ζώνες της, να εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό και να αποσταθεροποιεί τη Λιβύη με την παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων και μισθοφόρων».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock