ΕνημέρωσηΠολιτική

Κάρολος Παπούλιας: Όταν βραβευόταν για τη συμβολή του στις ελληνογερμανικές σχέσεις

Ένδειξη της σημαντικής παρακαταθήκης που αφήνει ο Κάρολος Παπούλιας στην πολιτική σκηνή του τόπου ήταν η σημαντική βράβευσή του, πριν από δύο χρόνια στη Γερμανία, ρεπορτάζ από την οποία αναδημοσιεύει η Deutsche Welle.

Γύρω στους 300 καλεσμένους παραβρέθηκαν την Παρασκευή το βράδυ (01.11.19) στο εξωκλήσι του Αγίου Πνεύματος του Πανεπιστημίου Χούμπολντ στο Βερολίνο προκειμένου να παρακολουθήσουν την εκδήλωση για την απονομή του πολιτιστικού βραβείου της Ένωσης των Ελληνογερμανικών Εταιρείων (VDGG) στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Με το Δαχτυλίδι της Τιμής διακρίνονται κάθε δύο χρόνια προσωπικότητες και θεσμοί που συνέβαλαν σημαντικά στη σύσφιξη των ελληνογερμανικών σχέσεων. Πριν δύο χρόνια το βραβείο είχε απονεμηθεί στην ελληνική εκπομπή της Deutsche Welle. Αιτιολογώντας τη φετινή επιλογή η πρόεδρος της VDGG Ζίγκριντ Σκαρπέλη-Σπερκ δήλωσε ότι «ο Κάρολος Παπούλιας είναι ένα ευτύχημα για τις ελληνογερμανικές σχέσεις», καθώς συνέβαλε με παραδειγματικό τρόπο στη συνεννόηση των δύο λαών.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock