ΕνημέρωσηΠολιτική

Κάτσης στο CNN Greece: Αποκλεισμός των μικρομεσαίων από την ψηφιακή μετάβαση

Για μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση του Αλέξη Τσίπρα με το Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδας (ΣΕΠΕ) μίλησε στο CNN Greece κι ο Μάριος Κάτσης, η οποία επικεντρώθηκε στο πού, με ποιο τρόπο και πόσο γρήγορα θα κατευθυνθούν στον κλάδο τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ώστε να πετύχει η χώρα την ψηφιακή μετάβαση.

Ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τόνισε πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε μνεία στο σχεδιασμό, αλλά και στον αποκλεισμό από τους πόρους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουν προκηρυχθεί πολλά έργα και δεν έχουν απορροφηθεί τα χρήματα που η ίδια η κυβέρνηση είχε προβλέψει πως θα απορροφηθούν στον προϋπολογισμό του 2021.

Χρειάζεται μεγαλύτερη εμπλοκή φορέων στη δημοπράτηση έργων, αλλά και μεγαλύτερη γκάμα έργων πέρα από την ψηφιοποίηση υπηρεσιών που σχετίζονται με τον πολίτη και το κράτος, όπως για υποδομές, για ευρυζωνικά δίκτυα νέας γενιάς κι αποχαλκοποίηση του δικτύου, για μείωση των ψηφιακών ανισοτήτων, για ένα ευρύ πλέγμα ψηφιακών δεξιοτήτων ώστε η ψηφιακή μετάβαση να αφορά όλο τον πληθυσμό.

Συζητήσαμε, επίσης, για το σημαντικό πρόβλημα της εκροής εργατικού δυναμικού στο εξωτερικό που διαθέτει αυξημένη ψηφιακή κατάρτιση κι εξειδίκευση, αλλά και για την ευρωπαϊκή ψηφιακή πυξίδα μέχρι το 2030. Για όλα αυτά η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα», παρατήρησε ο κ. Κάτσης, συμπληρώνοντας πως ο διάλογος του κόμματός του με τον κλάδο της πληροφορικής θα συνεχιστεί και θα εμβαθυνθεί.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock