ΕνημέρωσηΠολιτική

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφισε ο Στέφανος Κασσελάκης

Σημειώνεται ότι η προσέλευσης των ψηφοφόρων στις κάλπες για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδιαίτερα αυξημένη, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι μέχρι τις 11:30 το πρωί είχαν ψηφίσει 40.000 πολίτες.

Οι κάλπες για τις επαναληπτικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξαν στις 08:00 το πρωί και θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 20:00 το βράδυ.

Η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία διεκδικεί επίσης την ηγεσία, άσκησε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί το εκλογικό της δικαίωμα στο εκλογικό τμήμα του Δημαρχείου Αιγάλεω.

Αναλυτικά όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία:

1. Πότε ψηφίζω;

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, από τις 8:00 π.μ. μέχρι και τις 8:00 μ.μ.

2. Πού ψηφίζω;

Έχουν οριστεί 538 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Μπορείτε να τα βρείτε στη διεύθυνση https://vote.syriza.gr/mathe-poy-psifizeis/

3. Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου;

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι και όσες ψήφισαν στις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου 2023 και όσοι και όσες είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και είναι καταχωρημένοι στο μητρώο μελών. Νέα μέλη δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής και ψήφου.

4. Πως ψηφίζω από το εξωτερικό;

Για τους κατοίκους του εξωτερικού, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 από ώρα 0:00 (μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή) μέχρι τις 8:00 μ.μ. της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσα είχαν εγγραφεί στον i-syriza μέχρι και Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023.

5. Τι πρέπει να έχω μαζί μου;

Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή Βιβλιάριο Υγείας ή ‘Αδεια Διαμονής ή Visa ή Μπλε Βεβαίωση.

6. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, οι ψηφοφόροι καλούνται να καταβάλουν εκλογική συνδρομή 2 ευρώ. Εξαιρούνται οι άνεργοι και οι νέοι και νέες έως 30 ετών καθώς και εκλογείς που δεν μπορούν να καταβάλουν το ποσό αυτό.​

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock