Κόσμος

Κίνα: Η αμερικανική δημοκρατία είναι «όπλο μαζικής καταστροφής»

«Όπλο μαζικής καταστροφής» χαρακτηρίζει η Κίνα την αμερικανική δημοκρατία, μετά τη διήμερη ψηφιακή Σύνοδο για τη Δημοκρατία που διοργάνωσε ο Τζο Μπάιντεν για τη συγκρότηση μετώπου χωρών που μοιράζονται τις ίδιες αξίες απέναντι στα αυταρχικά καθεστώτα.

«Η ‘δημοκρατία’ έχει μετατραπεί εδώ και καιρό σε ‘όπλο μαζικής καταστροφής’ που χρησιμοποιείται από τις ΗΠΑ για να αναμειγνύονται στα εσωτερικά άλλων χωρών», κατήγγειλε εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών,, κατηγορώντας ταυτόχρονα την Ουάσινγκτον πως «υποκινεί ‘επαναστάσεις διαφόρων χρωμάτων’ στο εξωτερικό».

Η Κίνα αφέθηκε στο περιθώριο της διήμερης ψηφιακής συνόδου, όπως και άλλες χώρες, για παράδειγμα η Ρωσία και η Ουγγαρία. Το Πεκίνο κατηγόρησε σε υψηλούς τόνους τον ένοικο του Λευκού Οίκου πως επιδίωκε να τροφοδοτήσει ιδεολογικές διαιρέσεις που αποτελούν κληρονομιά του Ψυχρού Πολέμου.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock