ΕνημέρωσηΠολιτική

Ξεκινά στη Βουλή η συζήτηση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Παράλληλα, την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου καλούνται στην επιτροπή οι αρμόδιοι φορείς, ενώ τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου.

Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια προς συζήτηση στις 14 Φεβρουαρίου, προκειμένου να ψηφιστεί την επόμενη μέρα, οπότε και αναμένονται οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών.

Να σημειωθεί πως, το παρόν νομοσχέδιο εξακολουθεί να διχάζει τόσο το εσωτερικό του κυβερνητικού κόμματος, όσο και την κοινωνία, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

Εκκλησία: Δεν μπορούμε να δεχθούμε γάμο ομόφυλων

Στο μεταξύ, την Κυριακή (4/2) διαβάστηκε στους ναούς όλης της χώρας η εγκύκλιος που εξέδωσε η Εκκλησία της Ελλάδας, στην οποία εξηγεί τους λόγους για τους οποίους είναι αντίθετη στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών που προωθείται στο νομοσχέδιο.

Μεταξύ άλλων, στην Εγκύκλιο αυτή αναφέρεται πως «η δυαδικότητα των δύο φύσεων και η συμπληρωματικότητά τους δεν αποτελούν κοινωνικές επινοήσεις, αλλά παρέχονται από τον Θεό».

«Η χριστιανική παραδοσιακή οικογένεια αποτελείται από πατέρα, μητέρα και παιδιά, και σε αυτήν την οικογένεια τα παιδιά αναπτύσσονται, γνωρίζοντας την μητρότητα και την πατρότητα που θα είναι απαραίτητα στοιχεία στην μετέπειτα εξέλιξή τους » αναφέρεται ως προς την απόκτηση παιδιών από τα ομόφυλα ζευγάρια.

Καταλήγοντας, η Ιεραρχία αναφέρει πως «ο γάμος των ομοφυλοφίλων είναι ανατροπή του Χριστιανικού Γάμου και του θεσμού της πατροπαράδοτης ελληνικής οικογένειας, αλλάζοντας το πρότυπό της, διότι η ομοφυλοφιλία έχει καταδικαστή από την σύνολη εκκλησιαστική παράδοση, αρχής γενομένης από τον Απόστολο Παύλο, και αντιμετωπίζεται με την μετάνοια, η οποία είναι αλλαγή τρόπου ζωής».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock