AUTOMOTO

Πώς χρησιμοποιούμε σωστά τον κλιματισμό του αυτοκινήτου μας;

Ο καύσωνας Κλέων έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας και θα παραμείνει έως και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Κάτι που θα επηρεάσει όλες μας τις δραστηριότητες και φυσικά και τις μετακινήσεις με το αυτοκίνητό μας.

Εδώ το σύστημα κλιματισμού αποτελεί το κατεξοχήν μέσο δροσιάς αλλά προκειμένου να αποδίδει όσο το δυνατόν καλύτερα ώστε να νοιώσουμε και πιο γρήγορα που άνετα είναι καλό να ακολουθήσουμε μερικούς απλούς κανόνες.

Έτσι λοιπόν αν το αυτοκίνητό μας είναι σταθμευμένο για κάποια ώρα στον ήλιο το εσωτερικό του έχει γίνει στην κυριολεξία φούρνος. Πριν ξεκινήσουμε λοιπόν θα πρέπει να ανοίξουμε για ένα τουλάχιστον λεπτό όλες τις πόρτες ή όλα τα παράθυρα προκειμένου να μπορεί να διαφύγει ο υπερβολικά ζεστός αέρας και το air condition του αυτοκινήτου μας να λειτουργήσει μόλις ξεκινήσουμε άμεσα αποτελεσματικά.

Αν το σύστημα κλιματισμού σας έχει αυτόματη λειτουργία επιλέξτε την, τόσο για καλύτερη απόδοση όσο και για πιο οικονομική λειτουργία, ενώ καθοριστική είναι και η σωστή ρύθμιση των αεραγωγών.

Και αυτό γιατί η δροσιά στο αυτοκίνητο εξαρτάται πολύ λιγότερο από τη θερμοκρασία που έχει επιλεγεί αλλά από τη ροή του αέρα. Για να νοιώθουν λοιπόν όλοι όσοι επιβαίνουν στο αυτοκίνητο όσο το δυνατόν πιο άνετα ρυθμίστε έτσι τους αεραγωγούς ώστε να στέλνουν τον κρύο αέρα προς τα πάνω και όχι προς τα πρόσωπα των εμπρός επιβατών.

Επίσης αν η εξωτερική θερμοκρασία είναι στα υψηλά τρέχοντα επίπεδα -γύρω στους 38 με 40 βαθμούς- δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να ρυθμίσετε τον κλιματισμό του αυτοκινήτου σας στους 21 βαθμούς. Το μόνο που θα πετύχετε έτσι είναι να λειτουργεί συνεχώς και αν αυξάνει την κατανάλωση. Μια πιο σωστή επιλογή είναι γύρω στους 25 βαθμούς.

Εννοείται πως για τη σωστή λειτουργία του κλιματισμού του αυτοκινήτου σας καθοριστική είναι και η σωστή συντήρησή του, οπότε εάν δεν την έχετε ήδη κάνει προγραμματίστε την. Άλλωστε το καλοκαίρι έχει πολύ… δρόμο ακόμα.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock