ΕνημέρωσηΠολιτική

Οι στόχοι της κυβέρνησης, οι αδυναμίες και  το σχέδιο μέχρι τις εκλογές

Όσο πλησιάζει η μέρα προκήρυξης των εκλογών, το ερχόμενο Σάββατο 22 Απριλίου, το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη προετοιμάζεται για τη βασική στρατηγική που θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα και αυτή αποτυπώνεται σε τέσσερις στόχους. 

Το στοίχημα είναι στην πρώτη κάλπη αυτή την απλής αναλογικής, να ισχυροποιηθεί όσο γίνεται περισσότερο, ώστε στις δεύτερες κάλπες, της ενισχυμένης αναλογικής, το μήνυμα της αυτοδυναμίας να φτάσει σε όσους γίνεται περισσότερους ψηφοφόρους.

Ο δρόμος προς τις εκλογές δεν θα είναι εύκολος, διαπιστώνουν ορισμένα κυβερνητικά στελέχη, τα οποία όπως δεν κρύβουν την αισιοδοξία τους ότι ο τελικός κριτής, ο ελληνικός λαός, θα αποφασίσει με γνώμονα το συμφέρον της χώρας αλλά και το προσωπικό του.

Οι τέσσερις στόχοι

Για το λόγο αυτό στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν γράψει στις ατζέντες τους βασικούς στόχους για την επίτευξη της εκλογικής νίκης.

– Ο πρώτος στόχος είναι να αναδείξουν τους λόγους για τους οποίους πρέπει η Ν.Δ να είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση, κάτι που όπως λένε κυβερνητικά στελέχη θα είναι προς το συμφέρον της χώρας, για να μην κινδυνεύσει η σταθερότητα της οικονομίας.

Ο πρωθυπουργός το Σάββατο που θα επισκεφθεί την πρόεδρο της Δημοκρατίας για να της ανακοινώσει ότι η χώρα οδεύει σε εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 21 Μάϊου, θα απευθύνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό, υπενθυμίζοντας ποιο είναι το βασικό διακύβευμα των εκλογών και είναι ο δεύτερος στόχος και ημερομηνία κομβική για τα επόμενα βήματα.

– Παράλληλα με το πρώτο στόχο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να αναδείξει τα ψέματα του Αλέξη Τσίπρα που χρησιμοποιεί στις προεκλογικές του ομιλίες, τάζοντας όπως λένε, τα πάντα σε όλους.

Μάλιστα και στην σημερινή του ομιλία στην Κέρκυρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να καταγγείλει μεταξύ άλλων ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για θέματα τα οποία δεν υφίστανται καν. «Απλά το κάνει για να μένουν στους πολίτες» υποστηρίζουν στελέχη της ΝΔ, φέροντας ως παράδειγμα την δήθεν ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, η οποία δεν είναι καν στις αναφορές της κυβέρνησης.

– Επόμενη κίνηση είναι η αναλυτική παρουσίαση από τον πρωθυπουργό του προγράμματος της νέας τετραετίας. Μέχρι σήμερα ο ίδιος έχει δώσει ένα περίγραμμα του προγράμματος που στηρίζεται σε δύο βασικές κατευθύνσεις για τη χώρα: στην οικονομία και το κοινωνικό κράτος.

Στο μεν πρώτο, ο Κ. Μητσοτάκης έχει αναφέρει αρκετές φορές πως στόχος του είναι τη νέα τετραετία αν ο λαός του εμπιστευτεί τη διακυβέρνησης της χώρας, να παράσχει καλύτερους μισθούς. Σε ότι αφορά το κοινωνικό κράτος έχει ήδη δεσμευτεί για αναδιάρθρωση και εκσυγχρονισμό του ΕΣΥ αλλά και ταχύτερους ρυθμούς στη Δικαιοσύνη.

– Ο πρωθυπουργός τέλος δίνει ξεχωριστό στίγμα στην ανακοίνωση των υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο επικρατείας και το χειρίζεται ο ίδιος με άκρα μυστικότητα, καθώς μέχρι στιγμής οι πλέον σίγουροι που εμφανίζονται να συμμετέχουν σε αυτό είναι ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης και ο υπουργός πολιτικής προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης. Ο κ. Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί ότι η επόμενη κυβέρνησή του θα έχει αρκετές γυναίκες και για αυτό θα περιλαμβάνονται και στο ψηφοδέλτιο επικρατείας.

Έμφαση τέλος δίνεται από το κυβερνητικό στρατόπεδο και στις επισκέψεις και τις περιοδείες του πρωθυπουργού, όχι μόνο στους μέγαλους δήμους της Αθήνας – εκεί δηλαδή που παρατηρούνται μεγαλύτερες απώλειες με βάση τις δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια του το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και σε νομούς της περιφέρειας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock