ΕνημέρωσηΟικονομία

ΤΧΣ – Εθνική Τράπεζα: Αυξάνει στο 22% την προσφορά με κατώτατη τιμή τα 5,30 ευρώ

Τον συνολικό αριθμό των προσφερόμενων μετοχών, αλλά και την κατώτατη τιμή προσφοράς αύξησε το το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για το ποσοστό του στην Εθνική Τράπεζα, μετά την εκρηκτική ζήτηση που εκδηλώθηκε για την τράπεζα και οδήγησε σε υπερκάλυψη του βιβλίου κατά 6 φορές σύμφωνα με πληροφορίες.

Όπως ενημέρωσε το ΤΧΣ, ασκεί το δικαίωμα αύξησης της προσφοράς του στην Εθνική Τράπεζα αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των προσφερόμενων μετοχών αυξάνεται από 182.943.031 σε 201.237.334, δηλαδή από το 20% στο 22%, με κατώτερη τιμή στα 5,3 ευρώ, από 5 ευρώ.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Την πρόθεσή του να ασκήσει το Δικαίωμα Επιλογής Αύξησης Μεγέθους Προσφοράς στη διάθεση των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας, εξέφρασε τo Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Όπως ανακοίνωσε το ΤΧΣ, το Δ.Σ. κατά τη συνεδρίασή του στις 15 Νοεμβρίου 2023 και κατόπιν ενημέρωσης από τους Διαχειριστές της Διεθνούς Προσφοράς αναφορικά με τη ζήτηση που έχει εκδηλωθεί έως τώρα στο πλαίσιο της Διεθνούς Προσφοράς, εξέφρασε την πρόθεσή του να ασκήσει το Δικαίωμα Επιλογής Αύξησης Μεγέθους Προσφοράς, ώστε ο συνολικός αριθμός των Προσφερόμενων Μετοχών να αυξηθεί από 182.943.031 σε 201.237.334.

Περαιτέρω, εν όψει της ισχυρής ζήτησης, σύμφωνα με την ίδια απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΧΣ, οι Διαχειριστές θα ενημερώσουν τους επενδυτές που συμμετέχουν στην Διεθνή Προσφορά ότι προσφορές κάτω του ποσού των πέντε ευρώ και τριάντα λεπτών (€5,30) ανά Προσφερόμενη Μετοχή, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ληφθούν υπόψιν στην κατανομή Προσφερόμενων Μετοχών».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock