Επικαιρότητα

«Περιορίστε την κινητικότητά σας»! Βγάζουν κορωνοειδικούς να μιλήσουν για τους καύσωνες, vid

«Σε άλλες χώρες, όπως στην Ισπανία, μετά τις 11-12 σχεδόν απαγορεύεται η κυκλοφορία».

Αναμφίβολα η χώρα μας ζει μία αρκετά θερμή περίοδο, μετά όμως από έναν ανοιξιάτικο Ιούνιο (έναν κατεξοχήν καλοκαιρινό μήνα), με πολλές βροχές και θερμοκρασίες που μετά βίας έφταναν τους 30 βαθμούς!

Ήταν επομένως φυσιολογικό, όσο προχωράμε προς το “βαθύ καλοκαίρι”, να έρθουν και οι μεγάλες ζέστες/καύσωνες, καθώς -ας μην το ξεχνάμε αυτό- η χώρα μας γειτνιάζει με την Αφρική και όχι με την Αρκτική!!

Αυτό βέβαια φαίνεται πως το ξεχνούν ΜΜΕ και πάσης φύσεως «ειδικοί», από τους οποίους έχουμε ακούσει τις τελευταίες ημέρες προτάσεις μέχρι και για απαγόρευση κυκλοφορίας στις πόλεις κατά τις θερμές ώρες της ημέρας!!

Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκαν οι δηλώσεις του Νίκου Καπραβέλου, που τον γνωρίσαμε πανελλαδικά από την τραυματική τριετία της πανδημίας.

Με ίδιο ύφος, όπως τότε που έβγαινε και μιλούσε για τους θανάτους του κορωνοϊού και τις υποχρεωτικότητες περιοριστικών μέτρων, μίλησε σήμερα για το επερχόμενο διπλό κύμα καύσωνα.

Μάλιστα αναφέρθηκε ως…παράδειγμα προς μίμηση η Ισπανία, όπου κατά τόπους, σε μεγάλα κύματα καύσωνα, όχι μόνο τροποποιούνται ωράρια, αλλά ουσιαστικά ισχύει ένα ιδιότυπο lockdown.

«Να περιορίσουμε την κινητικότητά μας! Με μεγάλη χαρά βλέπω την Πολιτεία να περιορίζει τα ωράρια. Τα δύσκολα έρχονται. Είναι τα τραγικά αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής. Πρέπει να τροποποιήσουμε τις συνήθειές μας», είπε με χαρακτηριστικό ύφος:

 

 

 

«Ζούμε ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο, μπορεί όμως να εξελιχθεί σε μία επικίνδυνη για τη ζωή κατάσταση. {…} Όταν δείτε την κατάσταση να χτυπήσει κόκκινο, μην απορήσετε αν η πολιτεία απαγορεύσει και την κυκλοφορία για κάποιες ώρες, για να προστατευτεί η ανθρώπινη ζωή», είχε σημειώσει ο ίδιος λίγες μέρες πριν:

 

 

φωτο:eurokinissi)

πηγη

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock