Καιρός: Χαλάει από αύριο – Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Χαλάει ο καιρός από αύριο, Σάββατο, με παροδικές βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καταιγίδες στο Ιόνιο από το απόγευμα, χιονοπτώσεις στα ορεινά, ισχυρούς ανέμους στα πελάγη και μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo.gr, για το Σάββατο 20 Μαρτίου 2021 προβλέπονται αρχικά βροχές στη νότια χώρα και πιθανόν στην Κεντρική Μακεδονία και τα νησιά του Αν. Αιγαίου, οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν στην Στερεά, τη Θεσσαλία και την Ήπειρο. Τα πιο ισχυρά φαινόμενα αναμένονται στην Αν. Θεσσαλία συνοδεία ισχυρών ανέμων. Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας αρχικά πάνω από τα 1000-1200 μ υψόμετρο και από το απόγευμα πάνω από τα 700-800 μ στη Δυτική Μακεδονία.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 11 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 8 βαθμούς), 6 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 4 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -1 έως 13 βαθμούς), 12 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 22 βαθμούς στην Κρήτη, 8 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 18 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση