ΕνημέρωσηΠολιτική

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ στην Αξιωματική Αντιπολίτευση σημαίνει λήξη της κυβέρνησης ΝΔ

Ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε τους πολίτες να ενώσουν δυνάμεις για ένα ισχυρό κόμμα στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου «που θα σημάνει την ημερομηνία λήξης της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας» και που θα φέρει το ΠΑΣΟΚ στη θέση τη αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ, Αξιωματική Αντιπολίτευση, σημαίνει ημερομηνία λήξης της κυβέρνησης της Νέα Δημοκρατίας», υπογράμμισε.

«Στις διπλές εθνικές εκλογές, τα θυμάστε πάρα πολύ καλά, μας είχαν ξεγραμμένους. Έλεγαν ότι θα συνθλιβούμε μεταξύ των δύο αναμετρήσεων, αν δεν επιλέγαμε με ποιον θα πάμε ως βολικοί εταίροι. Εμείς όχι μόνο αντέξαμε, όχι μόνο μεγαλώσαμε αλλά έχουμε ένα κίνημα ανανεωμένο, ισχυρό, με προοπτική να είναι η δύναμη ανατροπής των πολιτικών συσχετισμών στην πατρίδα μας. Αποδείξαμε με τον αγώνα μας, τον καθημερινό μας αγώνα, τη διαχρονικότητα των ιδεών, των αρχών και των αξιών μας. Αποδείξαμε, όμως, και κάτι άλλο. Τη δύναμη του απλού κόσμου του ΠΑΣΟΚ, που δεν προσκύνησε τα δύσκολα χρόνια»είπε ο κ. Ανδρουλάκης και συνέχισε:

«Οι πρωταγωνιστές της προσπάθειάς μας είναι καθημερινοί άνθρωποι, όπως θα δείτε και στο ψηφοδέλτιό μας. Καθημερινοί άνθρωποι και όχι εκπρόσωποι μιας βολεμένης ελίτ, που έμαθε να κάνει επενδύσεις όχι με το δικό της χρήμα, αλλά με το δημόσιο χρήμα του ελληνικού λαού. Μια ισχυρή οικονομική ελίτ που εκμεταλλεύεται τις χρόνιες παθογένειες του κράτους για να διευκολύνει τις business της».

«Αυτές ακριβώς τις παθογένειες είναι που χρησιμοποιεί κάθε φορά ο κ. Μητσοτάκης για να δικαιολογήσει τις αποτυχίες του. Όμως, δεν δείχνει καμία συναίσθηση, δεν δείχνει καμία διάθεση να αντιμετωπίσει αυτές τις παθογένειες για έναν πολύ απλό λόγο: Αυτές οι παθογένειες είναι που του δίνουν τη δυνατότητα για να συμπεριφέρεται στο κράτος ως λάφυρο για να ενισχύει τα πελατειακά του δίκτυα. Κι έτσι να αναπαράγει την εξουσία του. Μια εξουσία αδιαφάνειας και αναξιοκρατίας».

«Γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας»

Είναι η ίδια παράταξη, που ενώ υποσχέθηκε το 2019 στον ελληνικό λαό ότι θα οικοδομήσει ένα κράτος δικαίου, που θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα λειτουργεί με διάκριση εξουσιών, τελικά δημιούργησε το παρακράτος των υποκλοπών, το παρακράτος της συγκάλυψης, των σκανδάλων, το παρακράτος της ατιμωρησίας. Τα είδαμε αυτά με έναν εμφατικό τρόπο και στην τραγωδία των Τεμπών. Λίγες ώρες μετά την τραγωδία, όταν ακόμη τα συντρίμμια των τρένων έκαιγαν, όταν ακόμα δεν ξέραμε πόσοι άνθρωποι είχαν χάσει με τραγικό και βίαιο τρόπο τη ζωή τους, όταν δεν ξέραμε ακόμη τον αριθμό των τραυματιών, των αγνοουμένων, κάποιοι είχαν μια προτεραιότητα: Τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης, αποδεικνύοντας ότι δεν σέβονται ούτε τους νεκρούς. Αυτό είναι το επίπεδο της σημερινής διακυβέρνησης.

Υποσχέθηκαν ασφάλεια, όμως οι πολίτες βιώνουν ένα γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας. Η νεανική εγκληματικότητα έχει γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο. Εγχώριοι και ξένοι χούλιγκαν πρωταγωνιστούν σε περιστατικά ακραίας βίας. Το είδαμε και το καλοκαίρι και πριν μερικές εβδομάδες. Το οργανωμένο έγκλημα ανθίζει. Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα είχαμε ένα συγκλονιστικό – σοκαριστικό γεγονός, μία νέα γυναίκα που τα έκανε όλα σωστά, είχε μιλήσει, είχε καταγγείλει την κακοποίησή της, είχε πάει στην αστυνομία για να προστατευθεί, δολοφονήθηκε έξω ακριβώς από το αστυνομικό τμήμα, στο οποίο είχε καταφύγει.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει χρέος το βράδυ της 9ης Ιουνίου να υπογράψει ότι έχει κλείσει ο κύκλος της διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη και ότι η δημοκρατική παράταξη επανήλθε δυναμικά και πρωταγωνιστικά στο προσκήνιο της πατρίδας μας.

Προτιμά, όμως, η Νέα Δημοκρατία να αντιπαρατίθεται όχι με εμάς, το γνήσιο, ρεαλιστικό, προγραμματικό, προοδευτικό λόγο, αλλά με τις κηραλοιφές της συνωμοσιολογίας ή το lifestyle του υποψήφιου υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, του κ. Κασσελάκη. Προτιμά το χάος στην αντιπολίτευση για να μπορεί να θέτει το δίλλημα «Μητσοτάκης ή χάος».

Έχουμε, λοιπόν, χρέος και καλούμε σύσσωμο τον ελληνικό λαό. Ό,τι κόμμα κι αν ψήφισε στις εθνικές εκλογές να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να έχει η πατρίδα μας αξιόπιστη, δυναμική, προοδευτική αντιπολίτευση που μπορεί να αντιμετωπίσει τη Νέα Δημοκρατία και όχι μια αντιπολίτευση χρυσό χορηγό της Νέας Δημοκρατίας.

Ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει ότι η αλαζονεία του κ. Μητσοτάκη έχει επιτέλους ημερομηνία λήξης!

Σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ αν είναι ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση την 9η Ιουνίου, η χώρα αποκτά νέα κυβερνητική προοδευτική επιλογή.

Πλέον ο καθένας καταλαβαίνει, παρακολουθώντας τα φιλικά μέσα της Νέας Δημοκρατίας, ποιος είναι ο πιο χρήσιμος πολιτικός του αντίπαλος. Κάθε φορά που είναι σε δύσκολη θέση η Νέα Δημοκρατία, ο υποψήφιος υπουργός του και πρώην ακραιφνής οπαδός του κ. Μητσοτάκη, δηλώνει παρών και με τις ανοησίες του βοηθά τη Νέα Δημοκρατία να πετά τη μπάλα στην κερκίδα.

Ας αξιολογήσει, λοιπόν, ο ελληνικός λαός τι συνέβη τις τελευταίες 15 ημέρες. Ποιος απέδειξε ότι είναι η ουσιαστική κι αξιόπιστη αντιπολίτευση που βάζει της Νέας Δημοκρατίας τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι;

Για την πρόταση δυσπιστίας

«Όταν καταθέσαμε την πρόταση δυσπιστίας, κάποιοι μιλούσαν για κοκορομαχίες χωρίς περιεχόμενο. Υποστήριζαν ότι εμείς κάνουμε δώρο στον κ. Μητσοτάκη και θα βγει συσπειρωμένη η Νέα Δημοκρατία. Τον αναγκάσαμε να έρθει στη Βουλή και να απολογηθεί πρώτη φορά για την τραγωδία των Τεμπών και την συγκάλυψη που επιχείρησε».

«Ένα τηλεκοντρόλ αρκεί για να καταλάβει ο ελληνικός λαός ότι μας κοροϊδεύει ψιλό γαζί. Ένα τηλεκοντρόλ, για να δει παντού την ισχυρή προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά τελικά δεν έφτανε μόνο το τηλεκοντρόλ, είχαμε και κάτι περισσότερο».

«Τα συμφέροντα που κατήγγειλε το πρωί ότι τον αποσταθεροποιούσαν, ότι ήθελαν να τον ρίξουν, ήταν τα ίδια συμφέροντα που συνδιαλέγονταν το βράδυ με τους στενότερους συνεργάτες του, αποδεικνύοντας ότι είναι αναξιόπιστος και δεν του αξίζει η καρέκλα του πρωθυπουργού».

«Κι έτσι οι κοκορομαχίες που έλεγαν οι άλλοι της αντιπολίτευσης, εξελίχθηκαν σε ένα νέο πολιτικό πλήγμα της Νέας Δημοκρατίας. Όχι μόνο δεν συσπειρώθηκε, αλλά πήγε το μισό Μαξίμου στο σπίτι του, όπως το καλοκαίρι του 2022».

«Καλώ, λοιπόν, κάθε δημοκράτη, κάθε προοδευτικό, 9 Ιουνίου ενώνουμε τις δυνάμεις μας, ενώνουμε τις αγωνίες μας, ενώνουμε τις ελπίδες μας. Με τον αγώνα όλων μας θα νικήσουμε στις επόμενες εθνικές εκλογές, θα ενώσουμε τη δημοκρατική παράταξη και δεσμεύομαι σε κάθε δημοκράτη πολίτη ότι θα πάρω όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές, για να υπάρχει μέτωπο δημοκρατικό, προοδευτικό. Μέτωπο πραγματικής λογικής απέναντι στη συντήρηση, απέναντι στη συνωμοσιολογία, απέναντι στον λαϊκισμό».

«Αύριο το πρωί θα κάνω το χρέος μου, θα πάω στην ΑΔΑΕ να συναντήσω τον κύριο Ράμμο και να ζητήσω επίσημη και νόμιμη ενημέρωση. Με διαφάνεια και αξιοπρέπεια, τιμώντας τους αγώνες των παππούδων και των πατεράδων μας, γιατί αυτό ήταν το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα που εγγυήθηκε τη διάκριση των εξουσιών και τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν μας έκαναν συνένοχους στα σκοτεινά τους παιχνίδια».

«Ποια είναι η Ευρώπη που θέλουμε»

«Συνεπώς στις 9 Ιουνίου η απόφαση για το τι Ευρώπη θέλουμε, είναι και απόφαση για τις συνθήκες της καθημερινής μας ζωής.

Θέλουμε μία κοινωνική Ευρώπη με ισχυρά κοινά εργαλεία αλληλεγγύης, που μειώνουν τις κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες, που ενισχύουν την ανθεκτικότητα των οικονομιών και των κοινωνιών όλων των Ευρωπαϊκών κρατών, είτε βρίσκονται στο κέντρο, είτε στην περιφέρεια και χρηματοδοτούν τις επενδύσεις που είναι απαραίτητες για ένα βιώσιμο μέλλον.

Ως ΠΑΣΟΚ έχουμε θέσει τον εθνικό στόχο της ανάπτυξης Made in Greece . Για να έχουμε βιώσιμη ανάπτυξη, που διαχέονται τα οφέλη της στους εργαζόμενους και στη κοινωνία.

Μια ανάπτυξη που κάνει ανθεκτική την Ελλάδα μας, και όχι μια ανάπτυξη για λίγους που αφελληνίζει την οικονομία, υπονομεύει τη σταθερότητα και μας κάνει ξανά ευάλωτους σε διεθνείς αναταράξεις.

Να μειωθούν οι φόροι στην εργασία και να γίνει δίκαιη κατανομή των βαρών μειώνοντας την αναλογία έμμεσων και άμεσων φόρων.

Όσον αφορά το κοινωνικό κράτος, έχουμε καταθέσει αναλυτικές προτάσεις για την αναγέννηση του ΕΣΥ και την ισχυρή πρωτοβάθμια φροντίδα. Είναι επείγον να καλυφθούν τα κενά σε γιατρούς και νοσηλευτές στα δημόσια Νοσοκομεία.

Με πρώτο βήμα την ένταξη των επικουρικών αλλά και τη γενναία αύξηση των αμοιβών».

«Κατακτώντας την 9η Ιουνίου τη δεύτερη θέση, που κάποτε ήταν όνειρο θερινής νυκτός, με ένα ισχυρό ποσοστό, η χώρα αποκτά αξιωματική αντιπολίτευση αξιόπιστη, υπεύθυνη, προοδευτική».

«Το ΠΑΣΟΚ και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές αγωνιζόμαστε καθημερινά για να μην παραδώσουμε την Ευρώπη στο δίλημμα «Κεντροδεξιά ή Ακροδεξιά» και δεν πρόκειται να αφήσουμε την Ελλάδα να δει την πολιτική αντιπαράθεση να μετατρέπεται σε φθηνή σαπουνόπερα των εγχώριων εκπροσώπων της οικονομικής ελίτ.

Και καλώ κάθε δημοκράτη, κάθε προοδευτικό πολίτη, όποια επιλογή κι αν έκανε στο παρελθόν, να ενώσουμε τις ελπίδες, τις αγωνίες, τις δυνάμεις μας. Και το βράδυ της 9ης Ιουνίου να γνωρίζει ο ελληνικός λαός ότι μέσα από μία ισχυρή δημοκρατική παράταξη, η Νέα Δημοκρατία απέκτησε ημερομηνία λήξης. Μια κυβέρνηση που προσβάλλει το δημόσιο συμφέρον, μια κυβέρνηση που υπονομεύει τη δημοκρατία και τους θεσμούς, μια κυβέρνηση που υπηρετεί συμφέροντα, δημιουργώντας νέες ανισότητες.

Για αυτό σήμερα σας καλώ να πάρετε τον αγώνα, την προσπάθεια, την παράταξη στα χέρια σας. Η καθεμία και ο καθένας ξεχωριστά ξεκινάμε από αύριο το πρωί αγώνα, σε κάθε χωριό σε κάθε πόλη, για να αναγεννήσουμε, για να δυναμώσουμε την παράταξή μας, για να νικήσουμε τη συντήρηση στην πατρίδα μας.

Επιστρέφουμε γιατί έχουμε χρέος να υπηρετήσουμε τον λαό και την πατρίδα.

Στις 9η Ιουνίου ισχυρή, αξιωματική αντιπολίτευση για να έχει ο ελληνικός λαός προοδευτική κυβέρνηση με ελπίδα και προοπτική στις επόμενες εθνικές εκλογές», κατέληξε.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock