ΕνημέρωσηΠολιτική

Κακοκαιρία «Ελπίδα» – Στυλιανίδης: Δεν θα αποδώσω ευθύνες χωρίς επιστημονική αξιολόγηση

Σε έλλειψη συνεννόησης της εταιρείας που διαχειρίζεται την Αττική Οδό με την Τροχαία απέδωσε την Τρίτη ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, την πρωτοφανή εικόνα με τους πολύωρους εγκλωβισμούς των οδηγών μέσα στα χιόνια, που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίδα».

Ο κ. Στυλιανίδης σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, επέρριψε πρωτίστως ευθύνες στην Αττική Οδό και δευτερευόντως στην Περιφέρεια Αττικής.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ήταν ένα δύσκολο φαινόμενο, μια χιονοκαταιγίδα, που δεν εμφανίζεται συχνά, και δημιουργεί τέτοια πίεση και τέτοιο όγκο χιονιού που είναι δύσκολα διαχειρίσιμα. Όμως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπήρχαν ελλείψεις και ανεπάρκειες σε όλα τα επίπεδα της υλοποίησης του σχεδιασμού. Και γι’ αυτό από την αρχή τόνισα ότι πρέπει η πολιτεία να πει συγγνώμη στους ανθρώπους που ταλαιπωρήθηκαν. Όμως αν εξετάσουμε πώς εξελίχθηκε ο σχεδιασμός, και η υλοποίησή του υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες οι οποίες μεγέθυναν το πρόβλημα. Όπως σωστά λένε οι μετεωρολόγοι, κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει την ακριβή ώρα ενός τέτοιου φαινόμενου. Υπήρξε, από πλευράς της ΕΜΥ, που είναι η σύμβουλος του υπουργείου, η προειδοποίηση ότι έχουμε έντονα φαινόμενα, αλλά νομίζω ότι η ένταση των φαινομένων ξεπέρασε οποιαδήποτε πρόβλεψη, ήταν τέτοια η ένταση των φαινομένων γι’ αυτό το λέμε χιονοκαταιγίδα, όμως αυτό δεν είναι δικαιολογία», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger