Όπως είπε ο κ. Χρυσοχοϊδης μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, «πραγματοποιήθηκε μια πολύ μεγάλη σύσκεψη, προκειμένου να προετοιμαστούμε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που πιθανόν να προκύψουν από την κακοκαιρία που έρχεται».
Επίσης, ο κ. Χρυσοχοΐδης απηύθυνε έκκληση σε όλους να μην οδηγούν στη Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης (ΛΕΑ). «Μπορεί αυτό να έχει δραματικές συνέπειες για τη ζωή των ανθρώπων. Μπορεί να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε χιλιάδες συμπολίτες μας. Σεβαστείτε τον νόμο», τόνισε.
Σε ερώτηση σχετικά με τα προγνωστικά μοντέλα για τις επόμενες ημέρες, ο υπουργός σημείωσε: «Κοιτάξτε, βάσει των προγνωστικών μοντέλων φαίνεται ότι πιθανότατα να δημιουργηθεί ένα πρόβλημα στον κεντρικό κορμό της χώρας. Αλλά αυτά μένει να τα δούμε τις επόμενες ώρες, τα ξημερώματα προς το Σάββατο. Θα είμαστε όμως όλοι παρόντες, έτσι ώστε την ώρα που εκδηλώνονται τα φαινόμενα εμείς να τα αντιμετωπίσουμε».
Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Υποδομών σημείωσε: «Όπως ανέφερε ο κ. υπουργός, έγινε μια ευρεία σύσκεψη στο κτίριο της Πολιτικής Προστασίας, με το υπουργείο Υποδομών να βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Είμαστε όλοι σε ετοιμότητα, οι παραχωρησιούχοι και οι δομές του υπουργείου, καθώς και όλες οι υπηρεσίες μας. Θέλω να κάνω έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν όσο είναι δυνατόν τις μετακινήσεις τους για να δούμε ποιο είναι το εύρος του φαινομένου. Εμείς σε 24ωρη βάση είμαστε σε εγρήγορση, παρακολουθούμε το φαινόμενο και ελπίζω ότι θα πάνε όλα καλά».
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, καθώς και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη. Από πλευράς Πολιτικής Προστασίας, έλαβαν μέρος ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο εθνικός διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Θεοδόσιος Δημακογιάννης και ο γενικός διευθυντής Συντονισμού της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου.
Επιπλέον, συμμετείχαν ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θεόδωρος Κολυδάς, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Λάρισας, Βασίλης Καραλής, εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ, των παραχωρησιούχων διαχείρισης Εθνικού Οδικού Δικτύου και του ΔΕΔΔΗΕ.