Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ζήτησε από Δήμος, Αστυνομία και Πυροσβεστική να βρίσκονται σε «κόκκινο» συναγερμό και να μεταφέρουν με οποίο τρόπο μπορούν στα εμβολιαστικά κέντρα όσους έχουν ραντεβού.
«Δεν πρέπει να χαθεί καμία δόση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, κατά τη διάρκεια της μεγάλης σύσκεψης την Κυριακή.
Την ίδια ώρα, έχουν δοθεί οδηγίες ώστε τα ειδικά μηχανήματα των δήμων να περνούν συνεχώς έξω από τα εμβολιαστικά κέντρα όλης της χώρας και να κρατούν όσο πιο καθαρούς γίνεται τους δρόμους ενώ κάτι αντίστοιχο γίνεται και στους βασικούς οδικούς άξονες των περιοχών ,ώστε να είναι προσβάσιμοι οι δρόμοι από τους εμβολιαζόμενους.
Αν πάντως σε οποιαδήποτε περίπτωση υπάρξει πρόβλημα, το ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπει τη μεταφορά του ατόμου που έχει ραντεβού για εμβολιασμό, ακόμη και με οχήματα της Πυροσβεστικής.
Ο αρχηγός μάλιστα του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανος Κολοκούρης, βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με το Νίκο Χαρδαλιά και το επιχειρησιακό κέντρο της πυροσβεστικής, ώστε η επέμβαση και η μεταφορά να είναι άμεση και χωρίς καθυστέρηση, καθώς όπως είναι γνωστό τα φιαλίδια με το εμβόλιο έχουν συγκεκριμένη ώρα ζωής από τη στιγμή που θα ανοίξουν.
Επίσης έχει δοθεί οδηγία για γίνει έλεγχος στις γεννήτριες των μεγάλων αποθηκών που βρίσκονται τα εμβόλια ώστε σε περίπτωση που από την κακοκαιρία παρουσιαστούν διακοπές ρεύματος, αυτό να μην έχει κανέναν αντίκτυπο στα «θαυματουργά» φιαλίδια.