Επικαιρότητα

Κακοκαιρία: Σάρωσαν τη χώρα έντονα φαινόμενα – Ήπειρος και Θεσσαλία στο «μάτι του κυκλώνα»

Ειδικότερα, σε μία απέραντη λίμνη έχουν μετατραπεί τεράστιες εκτάσεις, ειδικά στους Νομούς Θεσπρωτίας και Πρέβεζας, καθώς οι ποσότητες νερών στον Καλαμά, τον Αχέροντα και τον Λούρο είναι τόσες που οι κοίτες των ποταμών δεν μπόρεσαν να τις συγκρατήσουν. Η Αμμουδιά Πρέβεζας μετατράπηκε σε λίμνη, ενώ απειλητικά φουσκώνει και ο Μέγας Ποταμός στη Λίμνη Πλαστήρα. Στη Δυτική Αχαΐα έχουν αποκλειστεί χωριά από το νερό και πραγματοποιήθηκαν 20 διασώσεις ηλικιωμένων κατοίκων. Σε ποτάμια έχουν μετατραπεί οι δρόμοι στη Ναύπακτο και το Ρίο, χωριά εκκενώθηκαν στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι. Σοβαρές ζημιές καταγράφονται σε Κοζάνη και Ζάκυνθο.

Τις βραδινές ώρες του Σαββάτου, νέο κύμα κακοκαιρίας έπληξε και την Αττική -ειδικά τα νότια προάστια. Βασικό χαρακτηριστικό είναι οι θυελλώδεις άνεμοι, με ριπές ανέμου έως και 120 χλμ/ώρα. Στο παραθαλάσσιο μέτωπο τα κύματα «μαστίγωσαν» τη στεριά. Στον Σταθμό Σφενδάλης του Προαστιακού κόπηκαν τα καλώδια ηλεκτροκίνησης από πτώση δένδρου και έκλεισε η γραμμή, με αποτέλεσμα να σημειώνονται σημαντικές καθυστερήσεις και ματαιώσεις στα δρομολόγια.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock