Καλίν: Έχουμε περισσότερα ζητήματα στην ατζέντα από τις διερευνητικές με την Ελλάδα

Την επιθυμία της Τουρκίας να προχωρήσει σε μια περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεών της με την ΕΕ εξέφρασε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν.  

«Υπάρχουν πολύ περισσότερα ζητήματα στην ατζέντα μας από τις διερευνητικές συνομιλίες που είχαμε με τους Έλληνες. Όπως η ανανέωση της συμφωνίας μετανάστευσης, η οποία θα ολοκληρώσει το 5ο έτος της στις 18 Μαρτίου, η απελευθέρωση των θεωρήσεων (visa) και η ανανέωση της συμφωνίας τελωνειακής ένωσης. Όλα αυτά μας προσφέρουν έναν νέο χάρτη πορείας για να αναζωογονήσουμε τις σχέσεις μας. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να σημειώσουμε πρόοδο σε όλους αυτούς τους τομείς. Ορισμένα κράτη μέλη θέλουν μια αυστηρότερη στάση, μια πιο σκληρή γραμμή εναντίον της Τουρκίας, αλλά η ένταξη στην ΕΕ για έναν τέτοιο σκοπό στην Τουρκία δεν είναι σωστό να χρησιμοποιείται. Οι λογικές χώρες της ΕΕ δεν θα επιτρέψουν κάτι τέτοιο», ανέφερε ο Καλίν στο Bloomberg.

Στην εφ’όλης της ύλης συνέντευξή του, ο Καλίν σημείωσε ακόμα ότι η Τουρκία επιδιώκει να επισκευάσει τους δεσμούς της με τον αραβικό κόσμο, επισημαίνοντας ότι θέλει να συνεργαστεί με την Αίγυπτο για το θέμα της Ανατολικής Μεσογείου.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση