888 «Καμπανάκι» ξανά από τη FIFA για τη βία και νέα απειλή GREXIT! | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / «Καμπανάκι» ξανά από τη FIFA για τη βία και νέα απειλή GREXIT!

«Καμπανάκι» ξανά από τη FIFA για τη βία και νέα απειλή GREXIT!

Έναν χρόνο μετά, το ελληνικό ποδόσφαιρο απασχόλησε ξανά την συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικών Ομοσπονδιών της FIFA. Αυτό φάνηκε την Τρίτη (9/4) στην επιστολή της Φάτμα Σαμούρα, Γενική Γραμματέας της FIFA, προς τα μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ στην οποία αναφέρεται ρητά ότι πρέπει να υπάρξει λήψη περαιτέρω μέτρων έτσι ώστε να λυθούν προβλήματα που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ, όπου έδωσαν το «παρών» τα μέλη της επιτροπής παρακολούθησης των FIFA/UEFA, έγινε σαφής η δυσαρέσκεια που υπάρχει και αποτυπώθηκε στην επιστολή της Σαμούρα. Ο υπερπαρατηρητής της FIFA, Χέρμπερτ Χούμπελ, επανέφερε μάλιστα και τον κίνδυνο του GREXIT αν δεν αλλάξουν άρδην τα πράγματα, ειδικότερα στο κομμάτι της βίας. Μάλιστα, αυτό επιβεβαιώθηκε και από την ανακοίνωση της ΕΠΟ που αναφέρεται στα ζητήματα που είχαν τεθεί από την επιστολή του Μαΐου του 2018…

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο., παρόντων των μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης των FIFA/UEFA κκ. Χέρμπερτ Χούμπελ, Ιβάν Βέλα, Μάριου Γεωργίου, καθώς και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ  Φούσεκ.

Στην Ε.Ε. παρουσιάστηκε επιστολή της Γ.Γ. της FIFA κας Φάτμα Σαμούρα σχετικά με την αναφορά της Επιτροπής Παρακολούθησης και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των  FIFA/UEFA  προς την επιτροπή ομοσπονδιών-μελών της διεθνούς ομοσπονδίας, αναφορικά με την υλοποίηση των προαπαιτούμενων της  FIFA στην επιστολή του Μαΐου του 2018. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο πρόβλημα της βίας στα γήπεδα, για την καταπολέμηση του οποίου οι διεθνείς ομοσπονδίες ζητούν άμεσες λύσεις.

Ελήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις:

Ενεκρίθη το πλάνο αναδιάρθρωσης των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων από την αγωνιστική περίοδο 2019-20, όπως είχε αποφασιστεί από την Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. στις 24  Αυγούστου 2018. Η σχετική απόφαση, με τις απαραίτητες νομοτεχνικές παρεμβάσεις, θα αποσταλεί άμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη, προκειμένου να δρομολογηθούν οι δέουσες νομοθετικές  παρεμβάσεις.

Με απόφαση της Ε.Ε. η Super League 2 θα διοργανώνεται από τη Football League, η Α΄ΠΕΟΔ θα ανήκει στη δικαιοδοσία της ΕΠΟ, ενώ τα πρωτοβάθμια δικαιοδοτικά όργανα θα λειτουργούν με τον τρόπο που ισχύει ως σήμερα.

Οι αγώνες μπαράζ για την συμμετοχή μίας ομάδας στο πρωτάθλημα της Super League της περιόδου 2019-20 (13ος της SL -2ος της FL) θα διεξαχθούν στις 15 και 19 Μαίου 2019. Η κλήρωση για τον καθορισμό της σιεράς των αγώνων θα γίνει στην ΕΠΟ στις 7 Μαίου 2019.

Η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο. θα συγκληθεί στις 28 Ιουνίου 2019, στις 10πμ, στην Αθήνα.

Θα δρομολογηθεί η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Σπάτων, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή του προπονητικού κέντρου των εθνικών ομάδων στην περιοχή, εφόσον η συγκεκριμένη συμφωνία επικυρωθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Η συμφωνία αφορά έκταση 40-50 στρεμμάτων, με δυνατότητα χρήσης εκ μέρους της Ε.Π.Ο. για 50 χρόνια.

Ενεκρίθη η χρονική διάρκεια των μετεγγραφικών περιόδων της ποδοσφαιρικής σεζόν 2019-20:

Θερινή περίοδος: επαγγελματίες  ποδοσφαιριστές: 01.07-31.08.2019

                                     άνεργοι ποδοσφαιριστές: 01.09-13.09.2019

                                     ερασιτέχνες  ποδοσφαιριστές: 01.07-31.10.2019

Χειμερινή περίοδος: επαγγελματίες  ποδοσφαιριστές: 01.01-31.01.2020

                                      άνεργοι ποδοσφαιριστές: 01.02-14.02.2020

                                      ερασιτέχνες  ποδοσφαιριστές: 01.01-31.10.2020

onsports.gr

«Καμπανάκι» ξανά από τη FIFA για τη βία και νέα απειλή GREXIT!Παίζουμε μπαλίτσα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!

Πηγή

Δείτε επίσης

Τα “έχωσε” άσχημα ο Τσιάρτας σε αλυσίδα super market, για διαφήμιση αναφορικά με την “ημέρα του πατέρα”…

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Δριμεία επίθεση …