Υγεία & Διατροφή

«Καμπανάκι» ΠΟΥ: «Η μετάλλαξη Όμικρον μπορεί να είναι λιγότερο σοβαρή αλλά δεν είναι ήπια»

Ιδιαίτερη προσοχή στην αντιμετώπιση της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σε μία περίοδο που τα κρούσματα έχουν εκτοξευθεί παγκοσμίως.

Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γεμπρεγεζούς, αναφέρει πως η μετάλλαξη Όμικρον -η οποία είναι υπερμεταδοτική- μπορεί να προκαλεί λιγότερο σοβαρή ασθένεια έναντι της Δέλτα, ωστόσο δεν πρέπει να χαρακτηριστεί ως «ήπια».

Ο ίδιος επανέλαβε την έκκληση του ΠΟΥ για μεγαλύτερη ισότητα παγκοσμίως, τόσο στη διανομή όσο και στην πρόσβαση στα εμβόλια.

Με βάση τον τρέχοντα ρυθμό ανάπτυξης εμβολίων, 109 χώρες θα χάσουν τον στόχο που έχει θέσει ο Οργανισμός για τον πλήρη εμβολιασμό του 70% του παγκόσμιου πληθυσμού έως τον Ιούλιο. Ο στόχος θεωρείται ότι βοηθά στον τερματισμό της οξείας φάσης της πανδημίας. Μάλιστα, 36 κράτη δεν έχουν φτάσει καν στο 10% της εμβολιαστικής κάλυψης, ενώ το 80% των ασθενών που νόσησαν σοβαρά παγκοσμίως ήταν ανεμβολίαστοι.

Click4more: Φάκελος… Long Covid – Ερευνητές ανακάλυψαν πώς προκαλείται και ποια είναι τα επίμονα συμπτώματα

Την ίδια ώρα, ο ΠΟΥ παρακολουθεί στενά την παραλλαγή IHU που εμφανίστηκε στη νότια Γαλλία και θεωρείται ότι προέρχεται από το Καμερούν. Ωστόσο με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν θεωρείται ότι κυκλοφορεί ευρέως στην κοινότητα.

To άρθρο «Καμπανάκι» ΠΟΥ: «Η μετάλλαξη Όμικρον μπορεί να είναι λιγότερο σοβαρή αλλά δεν είναι ήπια» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock