AUTOMOTO

Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας: Πρωτοστατεί στον τομέα της ηλεκτροκίνησης

Η εταιρεία δημιούργησε τον μεγαλύτερο σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Διανύουμε μια εποχή κρίσιμων αλλαγών κατά την οποία οι επιχειρήσεις καλούνται να διαμορφώσουν νέα, σύγχρονα πρότυπα λειτουργείας και επενδύσεων, ικανά να συμβάλουν ουσιαστικά, τόσο στην επίτευξη της πράσινης μετάβασης, όσο και στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης, μέσα από καινοτόμες υπηρεσίες προς όφελος των καταναλωτών.

Στο πλαίσιο αυτό, το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, ο ιστορικότερος πάροχος ενέργειας στη χώρα με 165 χρόνια παρουσίας και μέλος του Ομίλου ΔΕΠΑ Εμπορίας, πρωταγωνιστεί στον νευραλγικό τομέα της ηλεκτροκίνησης, δημιουργώντας τον μεγαλύτερο σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα, με 50 σημεία φόρτισης, στο Parking του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας «φορτίζει» το μέλλον των μετακινήσεων στην Ελλάδα

Το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής, υλοποίησε ένα πρωτοποριακό έργο που αλλάζει ριζικά το πρόσωπο της πρωτεύσας στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και σημαντικό όφελος για τους καταναλωτές.

Ο υπερσύγχρονος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στον χώρο του parking του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, διαθέτει 50 σημεία για ταυτόχρονη φόρτιση, όλα με ισχύ έως 22kW (AC), λειτουργεί σε 24ωρη βάση και παρέχεται δωρεάν στους επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ για έναν χρόνο.

Το έργο αποτελεί μια κοινή προσπάθεια μεταξύ του ΚΠΙΣΝ, του Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας (ΦΑΕΕΕ) και της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ – επίσημου εισαγωγέα Jaguar, Range Rover, Defender και Discovery, για την ευαισθητοποίηση του κοινού προς την πράσινη μετάβαση.

Το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, με την τοποθέτηση των 50 φορτιστών στο ΚΠΙΣΝ θα συμβάλει, ώστε σε ετήσια βάση να «αφαιρέσει» από την κυκλοφορία της πρωτεύουσας 333 συμβατικά οχήματα και να «χαρίσει» 5 εκ. «καθαρά» χλμ. ετησίως, εξοικονομώντας 1000 τόνους (ισοδύναμου) CO2 ετησίως. Η μέτρηση γίνεται σε ισοδύναμο CO2 (CO2e) που είναι η μονάδα μέτρησης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Ένας τόνος αντιστάθμισης άνθρακα αντιστοιχεί στη μείωση ενός τόνου διοξειδίου του άνθρακα ή ισοδύναμου αυτού με άλλα αέρια του θερμοκηπίου.

Η εποχή της ηλεκτροκίνησης

Η ηλεκτροκίνηση είναι το μέλλον των μετακινήσεων αλλά και βασικός πυλώνας της πράσινης μετάβασης.

Με στρατηγική άρρηκτα συνδεδεμένη με την κοινωνική ευθύνη, το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας επενδύει σταθερά στην παροχή πρωτοποριακών υπηρεσιών και στη δημιουργία υποδομών που διευκολύνουν την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας την προσήλωσή του στην καινοτομία, τη βιωσιμότητα και την οικονομία.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock