888 Κανταράς-ΛΑΕ: Να απορρίψει η ΚΕΔΕ τις προτάσεις Σκουρλέτη | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Κανταράς-ΛΑΕ: Να απορρίψει η ΚΕΔΕ τις προτάσεις Σκουρλέτη

Κανταράς-ΛΑΕ: Να απορρίψει η ΚΕΔΕ τις προτάσεις Σκουρλέτη

«Η ΚΕΔΕ οφείλει τη Δευτέρα να απορρίψει τον εμπαιγμό», αναφέρει σε δήλωσή του ο Τάσος Κανταράς, μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ και υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης της ΛΑΕ, σε σχέση με τις προτάσεις Σκουρλέτη για τους συμβασιούχους και την επικείμενη κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ την Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον κ. Κανταρά η προωθούμενη ρύθμιση «δε λύνει σε καμιά περίπτωση το πρόβλημα» των συμβασιούχων. «Επιχειρεί ταυτόχρονα να μεταφέρει τις ευθύνες στους άλλους. Επεδίωκε να οικειοποιηθεί τη δόξα των επιτυχών πελατειακών σχέσεων μόνος, ενώ στο σημερινό στραπατσάρισμα του, θέλει να μεταθέσει τη ζημιά στους άλλους».

Όπως υποστηρίζει : «Η πρόταση που έθεσε υπόψιν της ΚΕΔΕ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ ο κ. Σκουρλέτης, δεν είναι παρά η συνέχεια ενός στημένου colpo grosso, ή σε ελεύθερη μετάφραση, ενός χοντροκομμένου τεχνάσματος που μεθόδευσε η κυβέρνησή του και ο ίδιος προσωπικά, έχοντας ασφαλώς τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού.

Εδώ και καιρό, έκλεινε το μάτι στους συμβασιούχους με την παράταση των συμβάσεών τους, με στόχο να τους οδηγήσει ομήρους στην κάλπη των επόμενων εκλογών.

Ερωτοτροπούσε με τα κομματικά οφέλη του πελατειακού συστήματος, την τεχνογνωσία του οποίου γνωρίζουν και αξιοποιούν πολύ καλά οι μέχρι τώρα κυβερνώντες αυτόν τον τόπο.

Οι εκλογικές σχέσεις, που ονειρεύονταν να συνάψει ο κ. Σκουρλέτης με χιλιάδες συμβασιούχους εργαζόμενους, σκόνταψαν στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου».

Όπως ενημερώνει ο ίδιος, η παράταξη «Συντονισμός Αιρετών» την Δευτέρα θα προτείνει :

  • την κατάργηση του άρθρου 61 του ν. 3979/2011 που δίνει το δικαίωμα στις Δημοτικές Αρχές να εκχωρούν την καθαριότητα σε ιδιώτες.
  • την κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και την κάλυψη των αναγκών των Δήμων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Αναλυτικότερα, ολόκληρη η δήλωση του Τάσου Κανταρά.

Η πρόταση που έθεσε υπόψιν της ΚΕΔΕ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ ο κ. Σκουρλέτης, δεν είναι παρά η συνέχεια ενός στημένου colpo grosso, ή σε ελεύθερη μετάφραση, ενός χοντροκομμένου τεχνάσματος που μεθόδευσε η κυβέρνησή του και ο ίδιος προσωπικά, έχοντας ασφαλώς τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού.

Εδώ και καιρό, έκλεινε το μάτι στους συμβασιούχους με την παράταση των συμβάσεών τους, με στόχο να τους οδηγήσει ομήρους στην κάλπη των επόμενων εκλογών.

Ερωτοτροπούσε με τα κομματικά οφέλη του πελατειακού συστήματος, την τεχνογνωσία του οποίου γνωρίζουν και αξιοποιούν πολύ καλά οι μέχρι τώρα κυβερνώντες αυτόν τον τόπο.

Οι εκλογικές σχέσεις, που ονειρεύονταν να συνάψει ο κ. Σκουρλέτης με χιλιάδες συμβασιούχους εργαζόμενους, σκόνταψαν στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Όπως ήταν αναμενόμενο.

Τώρα, με τη νομοθετική του πρόταση, εμπαίζει χοντροκομμένα τα θύματά του.

Δε λύνει σε καμιά περίπτωση το πρόβλημά τους. Επιχειρεί ταυτόχρονα να μεταφέρει τις ευθύνες στους άλλους. Επεδίωκε να οικειοποιηθεί τη δόξα των επιτυχών πελατειακών σχέσεων μόνος, ενώ στο σημερινό στραπατσάρισμα του, θέλει να μεταθέσει τη ζημιά στους άλλους. Τα κορόιδα όμως έχουν τελειώσει.

Η ΚΕΔΕ οφείλει τη Δευτέρα να απορρίψει τον εμπαιγμό.

Να σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους και να στηρίξει τον αγώνα τους.

Να απομονώσει φωνές, που ζητούν τη συνδρομή του σιδερόφρακτου κράτους εναντίον των απεργών.

Παρά την αρνητική για τους εργαζόμενους στάση της Νέας Δημοκρατίας, πρέπει να επιμείνει μέχρι τέλους στη θέση της μετατροπής των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Τη Δευτέρα δοκιμάζεται η αξιοπιστία και η ειλικρίνεια της ΚΕΔΕ.

Απέναντι στους ψευτολεονταρισμούς του κ. Σκουρλέτη “ότι δεν θα παραδώσει την αποκομιδή απορριμάτων σε ιδιωτικά συμφέροντα”, όταν μάλιστα με τις ευλογίες της κυβέρνησής του η χώρα έχει γίνει ένα απέραντο ΣΔΙΤ, πρέπει να ζητήσει την κατάργηση του άρθρου 61 του ν. 3979/2011 που δίνει το δικαίωμα στις Δημοτικές Αρχές να εκχωρούν την καθαριότητα σε ιδιώτες.

Οφείλει ταυτόχρονα, να ζητήσει την κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και την κάλυψη των αναγκών των Δήμων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Αυτήν την πρόταση θα καταθέσει την Δευτέρα στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΚΕΔΕ η παράταξη “Συντονισμός Αιρετών” και πρέπει να υπερψηφιστεί.

Τάσος Κανταράς μέλος Δ.Σ της ΚΕΔΕ, υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ)

Δείτε επίσης

ΑΣΕΠ 4Κ/2020: «Βοήθεια στο Σπίτι» -Παράταση για τις 1.177 θέσεις ΥΕ

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Update 15: …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *